четвер, 26 червня 2008 20:23

"Мені більше підходить команда Сьоміна, ніж Лобановського"

  Сергій Кравченко місяць тому дебютував у збірній України. Він зіграв 15 хвилин у матчі проти Нідерландів та поєдинок зі Швецією
Сергій Кравченко місяць тому дебютував у збірній України. Він зіграв 15 хвилин у матчі проти Нідерландів та поєдинок зі Швецією

Півзахисник полтавської "Ворскли" Сергій Кравченко, 25 років, може перейти до київського "Динамо". Місяць тому футболіст дебютував у національній команді України, зігравши проти Нідерландів та Швеції. Нині Кравченко перебуває на зборах "Ворскли" у Ялті, куди минулої середи йому зателефонував кореспондент "ГПУ".

Як вам Євро-2008?

— Нічого, подобається. Уболіваю за збірну Іспанії і хочу, щоб вона стала чемпіоном. Улюблений гравець — Сеск Фабреґас, подобається стиль гри "Реала" та "Барселони". Фабреґас — абсолютно універсальний футболіст. Він швидко бігає і швидко думає.

Що скажете про виступ збірної Хорватії на Євро-2008?

— Головні невдахи турніру — уявляю, як було пропустити від турків на 120-й хвилині. Для України це не дуже добре: краще б хорвати затрималися подовше на Євро або навіть виграли його. Тоді могли б розслабитися на старті відбірного турніру Кубка світу. А тепер гратимуть з подвійною віддачею — я взагалі не здивуюсь, якщо Хорватія виграє Кубок світу-2010. Партнер по "Ворсклі" хорват Деніс Главіна розповідає, як країна гуртується навколо національної команди, як "збірники" обожнюють головного тренера Славена Білича.

Яка імовірність того, що ви влітку перейдете до київського "Динамо"?

— Це краще знають керівники "Ворскли" та "Динамо". Мій контракт із полтавцями закінчується взимку. Я хочу піти з команди і не приховую цього. Мені зателефонував президент "Динамо" Ігор Суркіс і запитав, чи хочу я грати в його команді. Відповів ствердно. Навіщо відмовлятися? У Києві конкуренція. Можу там не заграти. Але якщо навіть не спробую, потім себе картатиму.

Наскільки ігровий стиль "Динамо" близький до ваших особистих характеристик?

— Нинішній — близький. "Динамо" Сьоміна грає в короткий пас, це мені до вподоби. А за часів Лобановського було б важче: тоді ставка робилася на "фізику", пресинг, забігання.

Ви — уродженець Донецька. Наскільки етичним буде перехід до київського "Динамо"?

— А мене що, "Шахтар" кличе? Якби була пропозиція від гірників, прийняв би її, бо завжди краще працювати у рідному місті. Але доки в Донецьку Луческу, доти на моїй позиції гратимуть бразильці.

Доки в Донецьку Луческу, доти на моїй позиції гратимуть бразильці

Можете порівняти тренера "Ворскла" Миколу Павлова і наставника національної команди Олексія Михайличенка?

— Обидва — професіонали. Інших на такі посади не запрошують. Узагалі у збірній мені комфортно — багатьох людей знаю.

Це тому, що Михайличенко омолоджує склад. Правильно чинить?

— Так. Раніше національна команда комплектувалася з гравців "Динамо" і "Шахтаря", навіть якщо вони за клуби не грали. Нині у збірній всі найсильніші. Усе логічно.

24 травня Сергій Кравченко мав одружитися. Але оскільки був викликаний до збірної, переніс весілля на 10 днів.

— Тетяна нормально це сприйняла. Жодних проблем не було з переносом. Хіба що гості з Москви не могли приїхати. Зате Григорій Ярмаш, партнер по "Ворсклі", був. Одружувалися в середу, бо РАЦС уже переповнений заявами. Зняли той же ресторан, найняли того ж тамаду. Медовий місяць відклали на зиму, а влітку разом з дружиною трохи побув у Ялті.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс розповів, що "Ворскла" хоче за Кравченка $3 млн.

— Готовий заплатити 1 мільйон, — каже керманич київського клубу. — Я не винен у тому, що полтавці не продовжили угоди з Сергієм. Узимку він стане вільним агентом і зможе прийти до нас безкоштовно.

1983, 24 квітня — Сергій Кравченко народився у Слов"янську Донецької області
2002 — потрапив до "Шахтаря-3"
2005 — виступав за азербайджанський "Агдам"
2006, березень — перейшов до полтавської "Ворскли"
2008 — дебютував у збірній України, одружився

Зараз ви читаєте новину «"Мені більше підходить команда Сьоміна, ніж Лобановського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути