понеділок, 05 лютого 2007 21:06

Маскаєв хоче битися з Кличком

Всесвітній боксерській раді (WBC) та її президентові Хосе Сулейману не вдалося визначити претендента на чемпіонський титул. Свої претензії на цей статус висловили українець Віталій Кличко, 35 років, та нігерієць Самуель Пітер, 27 років. Один з них має битися з володарем пояса росіянином Олегом Маскаєвим, 36 років.

Кличко через травму оголосив про завершення професійної кар"єри у листопаді позаминулого року. Він пішов з рингу у ранзі почесного чемпіона. WBC при цьому запевнила українця: якщо він вирішить повернутися в бокс, то автоматично отримає право на бій із чемпіоном світу. Майже два тижні тому Кличко офіційно заявив про готовність відновити кар"єру і скористатися даним йому зобов"язанням. WBC підтвердила свій намір, що викликало різку реакцію іншого претендента — Пітера. Нігерієць двічі виграв у Джеймса Тоуні і також став офіційним претендентом на чемпіонський пояс.

Згідно з правилами WBC, у такій ситуації суперник Маскаєва визначиться після рішення арбітражного спортивного суду.

Сам Маскаєв хотів би битися з Кличком.

— Ще в любителях я нокаутував українця у першому раунді, — зауважує чемпіон світу. — Тоді Кличко сказав, що травмувався, і не міг продовжити бій. Але всі бачили, що його тренер викинув білий рушник.

Президент Асоціації професійного боксу Михайло Зав"ялов, 68 років, упевнений, що бій Маскаєв — Кличко відбудеться.

— Він викличе більший інтерес, ніж поєдинок Маскаєв — Пітер, — каже Зав"ялов "ГПУ". — Особливо, якщо пройде в Москві. А можливо, призначать додатковий бій Кличко — Пітер.

Зараз ви читаєте новину «Маскаєв хоче битися з Кличком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути