пʼятниця, 29 вересня 2017 05:20

Марлос ходив полем пішки
2

Воротар ”Шахтаря” Андрій П’ятов парирує удар з одинадцятиметрового від нападаючого ”Манчестер Сіті” Серхіо Агуеро (№10)
Фото: REUTERS

Донецький "Шахтар" програв матч другого туру групового турніру Ліги чемпіонів із футболу. Українська команда поступилася англійському "Манчестер Сіті" у виїзному матчі — 0:2.

— Ми програли найсильнішій на цей момент команді світу, — каже колишній футболіст "Шахтаря" 61-річний Віктор Грачов. — Бо якщо забрати в "Реала" Роналду, а в "Барселони" Мессі, то за організацією гри саме "Манчес­тер Сіті" буде світовим лідером. Тут кожен гравець знає свій ма­невр і має надвисоку індивідуальну майстерність. І все одно "Шахтар" цілком міг не програти цей матч. Але у складі гостей "випали" з гри кілька футболістів. Найперше — Марлос. Бернард також провів не найкращу гру, але принаймні старався. А Марлос ходив полем пішки. Не тому, що не хотів. А тому, що не міг підтримувати командну швидкість. У перерві матчу я сказав своєму колезі Йожефу Сабо (колишній тренер "Динамо" та збірної України. Як і Грачов, працює експертом на телебаченні. — ГПУ), що треба міняти Марлоса. І як тільки почався другий тайм, саме він втратив м'яч. Найгірше — не помчав доганяти й відбирати. А підтюпцем, наче робить комусь послугу, почав повертатися. Усе завершилося першим голом у ворота "Шахтаря".

Хто зіграв на своєму рівні?

— Тайсон. Феррейру не було видно. Бернард старався і як міг допомагав Ісмаілі. Тому склалося враження, що лівий фланг гірників працював на атаку краще. Однак це не так. Марлос ігнорував забігання Бутка. Той зробив кілька марних забігів, а потім треба було повертатися й тримати швидкого Сане.

Ілюзія, що Бутко більше працював на оборону, менше на атаку. Доки були сили, відсутності Срни (призупинив виступи за "Шахтар" через позитивну допінг-спробу. — ГПУ) не помічали. Коли сили залишили бразильців, це побачили.

Чи могли уникнути поразки?

— Обставини склалися так, що на це запитання можна дати ствердну відповідь. За рахунку 0:1 на 76-й хвилині суддя не призначив стовідсотковий пенальті за гру рукою Стоунза у своєму карному майданчику.

Але я твердо вірю, в Харкові "Шахтар" здатен обіграти команду Ґвардіоли. Для цього в команді всі гравці повинні підняти свій рівень форми та зіграти найкращий матч. Бо хоч другий тайм гри в Манчестері нас розчарував, але не треба забувати про перший. До перерви на кожну атаку англійців наші відповідали своєю. Володіння м'ячем було майже рівне, кількість голевих нагод — теж. "Шахтарю" треба брати шість очок у протистоянні з нідерландським "Феєноордом". Тоді є шанс пробитися в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Футбол. Ліга чемпіонів 2017/18. Груповий турнір

Група "F"

Другий тур

"Манчестер Сіті", Англія — "Шахтар", Донецьк, Україна — 2:0 (0:0)

26 вересня. Манчестер. Стадіон "Етіхад". 45310 глядачів, розрахований на 55 тис., +13°С

Суддя: Мануел де Соуза, Португалія

"Манчестер Сіті": Едерсон — Вокер, Отаменді, Стоунз, Делф — Фернандіньйо, Давід Сілва-к (Гюндоган, 81), Де Брейне — Сане, Агуеро (Бернарду Сілва, 85), Жезус (Стерлінг, 55). Тренер: Хосеп Ґвардіола, Іспанія

"Шахтар": П'ятов-к — Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі — Степаненко, Фред (Коваленко, 90+1) — Бернард (Петряк, 89), Тайсон, Марлос (Дентіньйо, 78) — Феррейра. Тренер: Пауло Фонсека, Португалія

Голи: Де Брейне, 48, Стерлінг, 90

Нереалізований пенальті: Агуеро, 72 — воротар

Попередження: Ордець, 66

"Наполі", Неаполь, Італія — "Феєноорд", Роттердам, Нідерланди — 3:1

Зараз ви читаєте новину «Марлос ходив полем пішки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути