четвер, 26 серпня 2010 18:17

Маркевич нагадав радянських олімпійців

Минулої суботи Мирон Маркевич заявив про свою відставку з посади головного тренера збірної України. Наступного дня стало зрозуміло, що заяву складав не він. Досить порівняти її текст і те, що тренер казав про свою відставку особисто одразу після гри "Металіста" із "Кривбасом" у неділю.

Мені це нагадало поведінку радянських спортсменів 1984 року, коли уряд вирішив не делегувати їх на Олімпійські ігри до Лос-Анджелеса. На словах спортсмени підтримували бойкот. Насправді шкодували про те, що сварка політиків позбавила їх можливості взяти участь у змаганнях, до яких вони йшли все своє життя.

Мирон Маркевич теж ішов до посади тренера національної команди все життя. Робота зі збірною мала стати вершиною його кар"єри. Однак доля тренера стала заручницею конфлікту президента "Металіста" із Федерацією футболу України. І виконала роль розмінної монети. Можливо, Григорій Суркіс з Олександром Ярославським згодом помиряться, а ось удруге на посаду тренера збірної навряд чи запросять людину, яка сама від неї відмовилася.

Чи постраждає від цього збірна? Гадаю, що сенсу говорити про вже створену "команду Маркевича" немає. Експерименти зі складом і грою цілком здатен продовжити інший тренер. Ним залишиться Юрій Калитвинцев — асистент Маркевича. І є великі сумніви в тому, що кандидати до національної команди з "Металіста", які ніби теж відмовилися грати за неї на знак солідарності зі своїм тренером, матимуть там якісь подальші перспективи. Причина проста — справжніх футболістів збірної в "Металісті" ніколи не було.

Збірній України залишилося провести цієї осені чотири товариські матчі із не найсильнішими суперниками. У цих іграх ми і побачимо, чи змінилося щось із новим тренером. Можливо, своїм рішенням Мирон Маркевич зробив добру справу, давши можливість реалізувати себе іншому наставнику.

Мине небагато часу, і сварки між футбольними функціонерами забудуться. Як і те, що збірну України до Євро-2012 мав готувати тренер Маркевич. Хто сьогодні пам"ятає радянських олімпійців 1984 року, які олімпійцями так і не стали? Не зі своєї вини.

Зараз ви читаєте новину «Маркевич нагадав радянських олімпійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути