пʼятниця, 04 червня 2010 05:48

Маркевич дебютував із трьох перемог

Автор: фото: REUTERS/Cornelius Poppe
  Форвард українців Роман Зозуля забиває гол у ворота у ворота збірної Норвегії
Форвард українців Роман Зозуля забиває гол у ворота у ворота збірної Норвегії

У середу футбольна збірна України в Норвегії обіграла місцеву національну команду — 1:0. Єдиний гол у зустрічі забив форвард київського "Динамо" Роман Зозуля, 20 років. Це третя поспіль перемога команди Мирона Маркевича. Минулого тижня в Харкові була обіграна Литва (4:0), а у Львові — Румунія (3:2).

"ГПУ" оцінює дії наших футболістів за лініями в цих трьох матчах.

Голкіпери

Найнадійніше відстояв Олександр Горяїнов із Литвою. Він практично не помилявся. Андрій П"ятов невдало відіграв проти Румунії, і якщо у формі буде Олександр Шовковський, він цілком здатний відвоювати в гірника статус першого номера національної команди.

Андрій Дикань в Осло діяв неодзнозначно. Кілька разів демонстрував прекрасну реакцію. Але чудову гру на лінії перекреслювали помилки та нерішучість на виходах. Помилявся з введенням м"яча в гру. Імовірно, якщо перейде до "Металіста" і перебуватиме під рукою в Маркевича, збільшить шанси на подальші появи у збірній України.

Правий захисник

Олег Гусєв провалив норвезький матч. Він не встигав організувати "високий захист", втрачав гравця. На цій позиції треба пробувати іншого — Кобіна, Федецького, Мандзюка.

Центральні захисники

Дмитро Чигринський та Андрій Русол чимало помилялися в Осло. Ще Олег Блохін відзначав їхню несумісність. Але колишній тренер українців грав із "ліберо". Маркевич сповідує зонний захист, де можна награвати будь-яку пару оборонців. Але за такої схеми наші захисники залишали чимало простору суперникам. Русол намагався діяти на випередження — часто безуспішно. Проходили в норвежців і дальні передачі за спину нашим оборонцям.

Великих резервів немає. Тарас Михалик також зіграв слабко. Надія — натуралізація Папи Гуйє.

Лівий захисник

Ігор Ощипко зіграв краще, ніж Гусєв, тільки тому, що свій правий фланг норвежці навантажували менше. А назагал непереконливо. Губився після різких переводів із флангу на фланг. Слабкий у грі один в один. Треба пробувати Віталія Федоріва та Володимира Польового.

Коноплянка — найпомітніший з українців у всіх трьох матчах

Правий півзахисник

В Осло на цій позиції діяв Олександр Яковенко. В атаці відіграв задовільно, але обороні майже не допомагав. Має непоганий ігровий інтелект, вправно працює з м"ячем. Можна ставити його в центр. А справа — Гуcєв, якщо набере форму.

Центральні півзахисники

Анатолій Тимощук зіграв посередньо. Якщо Маркевич хоче прищепити команді швидкий перехід від оборони до атаки, контроль м"яча та вдумливий футбол, навіть опорник має швидше працювати з м"ячем. Тимо діє спрощено. А в цьому поєдинку не був переконливим і у відборі, і у страховці партнерів.

Ярослав Ракицький діяв продуктивно. Майже не програвав боротьбу, а головне — танком ішов уперед, намагаючись подекуди взяти на себе роль диспетчера. Цілком можна награвати його в центрі поля, що Маркевич і планує робити.

Резерв — Едмар, якщо натуралізують. Можливо, Кирило Петров, якщо закріпиться в основній команді "Динамо".

На позиції розігруючого поки що найкращі шанси має Олександр Алієв. Сергій Назаренко та Сергій Кравченко не у формі.

Лівий півзахисник

Євген Коноплянка — найпомітніший з українців у всіх трьох матчах. Сміливо йде в обіграш, міцно стоїть на ногах. Треба ще навчитися оборонятися. Альтернатива — Денис Олійник чи Марко Девич. Можливо, Костянтин Кравченко.

Форварди

Дует Андрій Ярмоленко — Роман Зозуля не вразив. У першому таймі він спрацював тільки одного разу. Ярмоленко взагалі випав із гри. Складається враження, що надмірна довіра з боку тренерів клубу та збірної не йде футболісту на користь. Він боїться помилитися під тиском вороже налаштованих трибун. Зозуля забив, але зрозуміло, що до рівня національної команди не дотягує. Надто мало пропонував себе для продовження атаки.

Маркевичу в нападі слід поки що орієнтуватися на Андрія Шевченка, Євгена Селезньова та Артема Мілевського. Тримати в полі зору Олександра Ковпака, Володимира Гоменюка, Андрія Воробея, Руслана Фоміна.

Зараз ви читаєте новину «Маркевич дебютував із трьох перемог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути