Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2008 18:35

Марадона очолить збірну Аргентини

  Дієґо Марадона тренував два аргентинські клуби: 1994 року — ”Мандію”, а 1995-го —”Расінґ”. Останні роки Дієґо лікувався від наркотичної залежності
Дієґо Марадона тренував два аргентинські клуби: 1994 року — ”Мандію”, а 1995-го —”Расінґ”. Останні роки Дієґо лікувався від наркотичної залежності

Дієґо Марадона, якому 30 жовтня виповнилося 48 років, став головним тренером збірної Аргентини. Він замінить на цій посаді Альфіо Басіле, який подав у відставку після поразки двотижневої давнини від Чилі у відбірному турнірі Кубка світу.

Марадона, який виграв Кубок світу-1986 у складі національної команди та двічі перемагав із "Наполі" в чемпіонаті Італії, має дуже куцу тренерську кар"єру. Він працював із двома аргентинськими клубами: 1994 року Дієґо тренував "Мандію", а через рік очолив "Расінґ".

Технічним директором аргентинської збірної стане Карлос Білардо. Друг Марадони, він тренував збірну Аргентини на переможному Кубку світу-1986.

Останні роки Марадона лікувався від наркотичної та алкогольної залежності. Зокрема, робив це на Кубі, де потоваришував із місцевим лідером Фіделем Кастро.

— Давно говорив: футбол не можна відділити від життя. Це шоу, — каже президент київського "Арсеналу" Вадим Рабинович, 55 років. — Аргентина й вирішила це шоу влаштувати. Ніхто не знає, що за тренер Марадона, але матчі його команди викликатимуть підвищений інтерес. Узагалі Аргентина має стільки талантів, що тренер-супертактик їм не потрібен. Не думаю, що Марадона стане підопічним гарним вихователем, але те, що він авторитет для того ж Мессі чи Аґуеро (нападаючий "Атлетіко" — зять Марадони. — "ГПУ"), — факт. Чи взяв би я Марадону? По-перше, мене і Заваров (нинішній тренер "Арсеналу". — "ГПУ") влаштовує. По-друге, хай Дієґо себе як тренер проявить, а там побачимо, — сміється.

Зараз ви читаєте новину «Марадона очолить збірну Аргентини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути