Ексклюзиви
вівторок, 19 листопада 2019 05:01

Максимов очолив "Ворсклу"

Автор: www.transfers.club
  Юрій Максимов підписав контракт з ”Ворсклою” до закінчення сезону
Юрій Максимов підписав контракт з ”Ворсклою” до закінчення сезону

50-річний Юрій Максимов став головним тренером полтавської "Ворскли". Контракт підписаний до завершення сезону 2019–2020. На цій посаді Максимов замінив Віталія Косовського.

У сезоні 2017–2018 "Ворскла" здобула бронзові нагороди чемпіонату України та отримала право грати в Лізі Європи. То був пік команди, після якого потрібна була перебудова гри команди. Тренер команди Василь Сачко не впорався з цим та був відправлений у відставку після того, як команда не потрапила до топ-6 минулого сезону. Його замінили на Косовського.

Новий тренер розпочав змінювати команду в плані організації гри та вибору футболістів. Полтавці попрощалися зі знаковими для себе гравцями — В'ячеславом Шарпаром, Богданом Шустом, Олександром Чижовим, Леваном Кобахідзе. Перейшли із силового футболу на комбінаційний. Улітку були запрошені доволі відомі та кваліфіковані футболісти. Посилити захист мали чемпіон Латвії у складі "Риги" Володимир Баєнко, капітан молодіжної команди "Ліверпуля" іспанець Хуан Гарсія та колишній гравець "Динамо" Зураб Очігава. Новим лідером середини поля мав стати бразилець Луїзао, якого взяли в оренду в "Порту". Свого часу за цього гравця португальський клуб заплатив 3 млн євро. Але ніхто з новачків не зміг проявити себе повною мірою.

За складом команда мала боротися за верхню шістку, але на початку другого кола опустилася на дно турнірної таблиці. Зі звитяг — тільки вихід у чвертьфінал Кубка України. "Ворскла" не мала ні гри, ні результату. Складалося враження, що гравці просто не розуміли, що їм робити на полі. Психологічно втратили віру у власні сили. В такій ситуації зрозуміло, що команді потрібні зміни.

З відомих тренерів без роботи був Юрій Вернидуб. Йому робили пропозицію, але він не захотів працювати в Україні. Вирішив шукати нові можливості розвитку за кордоном. Обрав варіант із білоруським "Шахтарем" із Солігорська.

Тому вибір керівників "Ворскли" припав на Юрія Максимова. З 2018 року фахівець був без роботи. Відомий порятунком "Кривбасу" від вильоту із прем'єр-ліги у сезоні 2011–2012. Перед цим успішно працював у "Оболоні", де зміг адаптувати до дорослого футболу ряд молодих футболістів — Дениса Бойка, Миколу Морозюка.

Максимов — мотиватор, який вміє достукатися до гравців, надати їм віру у власні сили. У тренера за плечима досвід роботи. Знає, як досягти успіху та який футбол хоче бачити. Має якості кризового менеджера, виводить команду з дна турнірної таблиці. Є результати праці з молодими футболістами і з досвідченими гравцями та легіонерами.

Зараз ви читаєте новину «Максимов очолив "Ворсклу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути