Ексклюзиви
четвер, 10 квітня 2008 18:09

Максим Калиниченко не контактує з тренерським штабом збірної України

  Контракт Максима Калиниченка зі ”Спартаком” закінчується у грудні. Клуб поки що не пропонував українцеві продовжити угоду
Контракт Максима Калиниченка зі ”Спартаком” закінчується у грудні. Клуб поки що не пропонував українцеві продовжити угоду

Центральним матчем 5-го туру футбольного чемпіонату Росії стане московське "дербі": 13 квітня "Динамо" прийматиме "Спартак". Український півзахисник "Спартака" Максим Калиниченко, 29 років, у поєдинку участі не братиме. 11 листопада він розірвав хрестоподібну зв"язку на правому коліні й відтоді лікується. Місяць тому вирушив до Німеччини на чергове обстеження, 25 березня повернувся.

— Нині працюю практично в основній групі, — розповідає по телефону Калиниченко "ГПУ". — Утримуюся тільки від контактних ігрових вправ. Важко точно назвати терміни мого повернення на поле. Що кажуть лікарі? А нічого особливого. Треба набрати фізичні кондиції, наростити м"язову масу.

"Спартак" після чотирьох турів чемпіонату Росії посідає 8-ме місце. Невдалий старт пояснюють раннім стартом року — вильотом від французького "Олімпіка" в Кубку УЄФА?

— Думаю, лютневі єврокубкові матчі тут ні до чого. Настрою вони, звичайно, не додали. Однак для спартаківців це звична картина останніх років — гальмувати на старті. Причини шукаємо, а чи у правильному напрямку, покаже матч проти "Динамо", яке йде другим.

У чемпіонаті Росії лідирує "Рубін". Вас це дивує?

— Аніскільки. Там досвідчені гравці і класний тренер. Початок сезону казанці пройшли на емоціях, але чемпіонами завдяки цьому не стають. Це ж не "Зеніт" з його основним спонсором "Газпромом".

Чому під керівництвом Олега Блохіна невдало стартував ФК "Москва"?

— Я й не думав, що прийде Блохін і "Москва" відразу дасть результат. Тренерові потрібен час. Такий, який дали йому у збірній України. Ви ж пам"ятаєте, як він там починав у товариських матчах. Крім того, нині ніхто не скаже, що Блохін фартовий. Де був його фарт у матчі проти "Хімок", коли "Москва" перемагала 2:0, а закінчила 2:2, пропустивши другий м"яч на 81-й хвилині зустрічі. Де фарт Блохіна, якщо у нього стільки травмованих? Де його фарт, якщо у перших трьох турах команда летить до Владивостока й Томська?

Узимку з"явилася інформація, що Блохін кличе вас до "Москви", пропонуючи зарплату 80 тисяч євро на місяць.

— Повна нісенітниця.

Але ваш контракт зі "Спартаком" у грудні закінчується. Що далі?

— Не знаю. Головне — відновитися після травми. Чи поїду грати до українських клубів? Можливо. Але з другого боку, і чемпіонат Росії залишати не хочеться. Керівництво "Спартака" не робить спроб домовитися про продовження угоди. А сам я уже втомився до них ходити. Побачимо, як складеться.

Які у вас стосунки з нинішнім тренерським штабом збірної України?

— Такі ж, як і у Реброва — жодних. Контактую тільки з адміністраторами — Русланом Волчанським та Олегом Тарадаєм.

Ребров припускає, що він уже не цікавить  наставника збірної Олексія Михайличенка.

— Я не хотів би думати, що Олексій Олександрович викреслив мене зі списку кандидатів до своєї команди.

Зараз ви читаєте новину «Максим Калиниченко не контактує з тренерським штабом збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути