пʼятниця, 02 червня 2017 05:36

Луческу не вистачало Ахметова

Колишнього тренера донецького "Шахтаря" 71-річного Мірчу Луческу звільнили з посади наставника російського "Зеніта" з Санкт-Петербурга. Румунський фахівець попрацював у Пітері один сезон. Його команда посіла третє місце в чемпіонаті й не пробилася до Ліги чемпіонів. У Лізі Європи програли бельгійському "Андерлехту" в 1/16 фіналу.

— Відставка Луческу передбачувана, — каже Олексій Павлюченко, 45 років, редактор футбольного відділу в газеті "Спорт день за днем", Санкт-Петербург. — У Донецьку румун мав підтримку Ріната Ахметова. У Санкт-Петербурзі структура управління інша. Власник "Зеніта" — компанія "Газпром". Її керівник Олексій Міллер не настільки заглиблений у роботу клубу.

Керівники "Зеніта" самі не знали — потрібен їм Луческу, чи ні. Підписали з ним угоду лише після зриву переговорів із чилійцем Мануелем Пеллеґріні. Можливо, в "Зеніті" вирішили, що на тлі чилійця румун — економ-варіант, який знає ­пострадянський футбол. І зупинили вибір на Луческу. Не уявляли, яку в подальшому вибудовувати клубну стратегію. Потім, можливо, з'явилася команда "зверху" про продаж лідерів — Халка, Вітселя й Гарая. Із першим, за великим рахунком, "Зенітові" і тренер був не потрібен. Але через відсутність чіткої вертикалі управління і тим, що селекцією займалися випадкові люди, клуб не знав, як цією виручкою розпорядитися.

Зараз ви читаєте новину «Луческу не вистачало Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути