четвер, 16 грудня 2021 07:40

Ломаченко здобув титул інтерконтинентального чемпіона

У ніч проти 12 грудня український боксер 33-річний Василь Ломаченко переміг 34-річного Річарда Коммі з Гани. Здобув титул інтерконтинентального чемпіо­на за версією Всесвітньої боксерської організації в легкій вазі. Уродженцю Білгорода-Дністровського на Одещині віддали перемогу всі судді — двічі 119:108 та 117:110.

Василь Ломаченко — найтитулованіший український боксер. У 2014–2020-х став чемпіоном світу в трьох вагових категоріях — легкій, напівлегкій і другій напівлегкій. До поєдинку з Коммі мав 30 перемог, 27 нокаутів і три поразки. Ганієць мав 15 перемог, 11 нокаутів і дві поразки.

Автор: GETTY IMAGES
  Український боксер Василь Ломаченко йде до свого кута після того, як у сьомому раунді відправив у нокдаун Річарда Коммі з Гани. Поруч із переможцем — американський суддя Стів Вілліс. Нью-Йорк, США, 11 грудня 2021 року
Український боксер Василь Ломаченко йде до свого кута після того, як у сьомому раунді відправив у нокдаун Річарда Коммі з Гани. Поруч із переможцем — американський суддя Стів Вілліс. Нью-Йорк, США, 11 грудня 2021 року

Бій пройшов на арені "Медісон сквер гарден" в американському Нью-Йорку. Ймовірно, Ломаченко невдовзі отримає статус обов'язкового претендента на зустріч з австралійцем Джорджем Кам­бососом-молодшим — володарем чемпіонських титулів за всіма чотирма основними версіями.

Для Ломаченка це була друга перемога після поразки від американця Теофімо Лопеса торік у жовтні. Вдруге поспіль він розібрався із "жертвою" Лопеса — в червні цього року нокаутував японця Масайоші Накатані.

Бій із Коммі вийшов односторонній. Боксер з України не дав супернику показати свої атакувальні здібності. Коммі поступався Ломаченку в швидкості, мобільності, техніці, боксерському інтелекті. Показав характер, терплячість. Але цього виявилося недостатньо, щоб скласти конкуренцію.

Ломаченко додав в атлетизмі, порівняно з попередніми боями. В нього була не така висока працездатність і активність, як раніше. Брав паузи й не виклався на всі 100% під час бою. Але запасу міцності вистачило для впевненої перемоги над топовим суперником.

Автор: GettyImages
  Український боксер Василь Ломаченко (ліворуч) обмінюється ударами з Річардом Коммі з Гани під час поєдинку в Нью-Йорку, США, 11 грудня 2021 року
Український боксер Василь Ломаченко (ліворуч) обмінюється ударами з Річардом Коммі з Гани під час поєдинку в Нью-Йорку, США, 11 грудня 2021 року

В сьомому раунді український боксер міг завершити поєдинок. На початку другої хвилини відправив ганійця в нокдаун. Той піднявся, але Ломаченко не кинувся добивати його. Почав жестикулювати до тренера Коммі Андре Розьє, щоб той відмовився від продовження бою. Тренер не відреагував, і Ломаченко пішов на добивання. Коммі відкинуло до канатів, він ледь тримався. Василь повторно почав показувати куту суперника, щоб ті здавалися.

Протягом бою ганець викидав більше ударів, ніж українець. Але їм бракувало влучності. Коммі поцілив 73 рази із 614 завданих ударів — 12%. У Ломаченка відсоток влучних ударів 45–248 із 554-х.

Наступний бій Василь, імовірно, проведе навесні наступного року. Можливо, отримає другий шанс поборотися за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі. Багато що залежатиме від Джорджа Камбососа-молодшого і від домовленості сторін.

Лу Дібелла, промоутер австралійця, заявив, що Ломаченко в обоймі кандидатів на зустріч із його підопічним. Джордж прийме рішення після того, як йому нададуть всі альтернативи. Визначитися Камбосос має в середині січня, а перший захист титулів планує провести в Австралії. Про готовність вирушити туди вже заявив Ломаченко.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко здобув титул інтерконтинентального чемпіона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути