четвер, 01 липня 2021 06:10

Ломаченко нокаутував Накатані

Автор: GettyImages.com
  Український боксер Василь Ломаченко (ліворуч) та японець Масайоші Накатані обмінюються ударами під час бою у Лас-Вегасі, США, 26 червня 2021 року
Український боксер Василь Ломаченко (ліворуч) та японець Масайоші Накатані обмінюються ударами під час бою у Лас-Вегасі, США, 26 червня 2021 року

У ніч на неділю, 27 червня, в Лас-Вегасі, США, українець 33-річний Василь Ломаченко переміг технічним нокаутом у дев'ятому раунді на рік молодшого японця Масайоші Накатані. Колишній найкращий боксер світу незалежно від вагової категорії повернувся в ринг після поразки від американця Теофімо Лопеса — торік у жовтні в бою за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі.

Український боксер здобув 15-ту перемогу, 11-ту нокаутом, при двох поразках. Японець уперше в кар'єрі програв достроково. В нього є також 19 перемог, 13 нокаутів і поразка за очками від того ж Лопеса.

Вже в першому раунді Ломаченко й Накатані зіткнулися головами. В українця відкрилося розсічення у верхній частині голови. Кров заливала обличчя, але перед другим раундом її зупинили. Травма більше не турбувала протягом поєдинку.

Ломаченко зі старту заволодів ініціативою та не віддавав її до завершення. З третього раунду його перевага стала відчутною. Українець був швидший за суперника, діяв вільно, розкуто, варіативно, чергував удари у голову й по корпусу, атакував і контратакував, зміщувався в сторони й бив на вибір. Вищий на зріст японець виявився занадто простим для пікового Ломаченка. Суперник не встигав за переміщеннями й ударами Ломаченка, багато промахувався і пропускав. Але тримався, доки мав сили.

Наприкінці п'ятого раунду стало зрозуміло, що бій не триватиме всі 12 раундів. Ломаченко відправив суперника в нокдаун. Він вдало вийшов з клінчу та провів лівий боковий у голову, а потім ще кілька ударів — суперник опинився на підлозі. Його врятував гонг.

Далі було одностороннє побиття без шансів для Накатані й демонстрація неперевершеної техніки українцем.

— Найкраща техніка в світі. Це дивовижно, — прокоментував бій у соцмережі земляк Накатані Наоя Іноує, другий на сьогодні найкращий боксер світу незалежно від вагової категорії за версією американського журналу "Ринг".

У середині шостого раунду японець пропустив безліч ударів, але витримав. В сьомому раунді японець знову був на грані падіння. В нього майже закрилося від пропущених ударів праве око. Здалося, поєдинок можна зупиняти.

Бій завершився в дев'ятому раунді. Ломаченко провів багато влучних ударів по виснаженому від пропущених ударів і власних промахів японцю. Того хитало, але він довго тримався. Після чергової серії Накатані таки впав на коліно й рефері одразу ж зупинив бій — технічний нокаут.

Ломаченко заявив про бажання провести матч-реванш з Лопесом. Він може пройти у грудні. Але американцеві спершу треба захистити титули 14 серпня в бою з австралійцем Джорджем Камбососом-молодшим.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко нокаутував Накатані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути