Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2007 17:54

Лобановський запрошував Радімова у "Динамо"

  Владислав Радімов зі своєю дружиною Тетяною Булановою
Владислав Радімов зі своєю дружиною Тетяною Булановою

Футболіст пітерського "Зеніту" Владислав Радімов, 31 рік, — чоловік співачки Тетяни Буланової. Про свої стосунки з нею у телефонному інтерв"ю колишній капітан "Зеніту" не говорить. Тільки про футбол.


Недавно головний тренер "Зеніту" Дік Адвокат призначив капітаном команди українця Анатолія Тимощука. Ваші стосунки з ним після цього змінилися?

— А чому вони мали мінятися? Я не заздрю Анатолієві. Був капітаном "Зеніту" 5 років. Мені не соромно за цей період. Ну, те що з Ріксеном посварився під час товариського матчу — така справа. Що про неї згадувати? А з Тимощуком поза футбольним полем я спілкуюся найчастіше. Того, що він іноземець, — не відчуваю. Хіба що інколи Толик розмовляє українською.

За перехід Тимощука у березні "Зеніт" заплатив 20 мільйонів доларів. У команді ця тема обговорюється?

— "Підколюємо" нашого капітана. Наприклад, у матчі Франція — Україна Рібері обіграв Тимощука. Ми й запитуємо в українця: "Cкільки ж коштує Рібері, якщо ти — 20 мільйонів?". А серйозно — "Зеніт" у "Шахтаря" купив класного виконавця і чудового співбесідника. А вартість Тимощука мені обговорювати нецікаво.

У 16 років ви переїхали з Пітера до Москви — до ЦСКА. Тоді ця команда зібрала найперспективніших гравців Союзу.

— Шматок хліба ділили. З Дімою Хохловим і досі спілкуємося. Був у мене ще один друг — Сергій Мамчур. Він трагічно загинув. До Дніпропетровська на похорони я поїхати не зміг — не відпустило керівництво іспанської "Сарагоси", де тоді виступав.

"Динамо" і "Шахтар" боролися б у Росії за чемпіонство

Як оцінюєте іспанський етап своєї кар"єри?

— У тамтешній вищій лізі я відіграв чотири з половиною роки. Не вважаю цей час втраченим, хоча на відміну від того ж Кержакова, нічого не виграв. "Сарагоса" тільки до фіналу Кубка країни доходила.

Як у Іспанії ставляться до легіонерів?

— Насамперед, там вітають своїх гравців, але і до іноземців ставляться без упередженості. Грають найсильніші. Тоді був ліміт на легіонерів — не більше трьох іноземців одночасно на полі. Зі мною конкурували  уругваєць Пойєт, який пізніше грав у "Челсі", аргентинці Кілі Гонсалес, майбутній футболіст "Інтера", та Густаво Лопес.

Шість років тому ви планували закінчувати кар"єру. Чому передумали?

— Герман Ткаченко, колишній президент "Крыльев Советов", відмовив. Тоді у мене був складний період у житті: розлучився з першою дружиною. Поїхав грати до болгарського "Левськи". Там пив, гуляв. У футбол грати не хотів. Ткаченко привіз мене до Самари й змусив грати за його клуб.

Українські клуби вами не цікавилися?

— У 1998-му, коли я мав проблеми в "Сарагосі", Валерій Лобановський хотів бачити мене у "Динамо". Але далі розмов справа не пішла.

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс зізнався, що заздрить рівню конкуренції в російському чемпіонаті. Наскільки він сильніший за український?

— В Україні є "Динамо" і "Шахтар". Вони в Росії боролися б за чемпіонство. Але за цими двома клубами — нікого. У Росії ж зараз конкуренція за перше місце є, але чемпіонської гри жодна з команд не демонструє.

1975, 26 листопада — Владислав Радімов народився у Ленінграді
1992 — став гравцем московського ЦСКА
1996 — підписав контракт з іспанською "Сарагосою"
2001 — грав за самарські "Крылья Советов"
2003 — перейшов до пітерського "Зеніту"
2005 — одружився з Тетяною Булановою
2007 — народився син Михайло (від першого шлюбу футболіст має доньку)

Зараз ви читаєте новину «Лобановський запрошував Радімова у "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути