четвер, 10 квітня 2008 18:08

"Ліверпуль" виграв перше англійське протистояння

Автор: фото: reuters/Giampiero Spostio
  Щойно Стівен Джерард (праворуч) забив вирішальний, третій, гол у  ворота ”Арсеналу”. З успіхом капітана ”Ліверпуля” вітає партнер по команді Йон-Арне Ріїзе
Щойно Стівен Джерард (праворуч) забив вирішальний, третій, гол у ворота ”Арсеналу”. З успіхом капітана ”Ліверпуля” вітає партнер по команді Йон-Арне Ріїзе

У півфіналах Ліги чемпіонів зіграють три англійські команди — "Манчестер Юнайтед", "Ліверпуль" і "Челсі" — та іспанська "Барселона". Подібний склад учасників турніру був і торік, тільки замість "Барселони" грав італійський "Мілан", який і став переможцем.

Вівторкові чвертьфінальні матчі для "ГПУ" коментує найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 38 років.

"Ліверпуль" (Англія) — "Арсенал" (Лондон, Англія) — 4:2 (перший матч — 1:1)

Голи: Хююпя (30), Торрес (69), Джеррард (85, з пенальті), Бабель (90) — Діабі (13), Адебайор (84)

"Ліверпуль" переміг цілком заслужено. "Арсенал" краще почав зустріч, швидко розігрував м"яч і непередбачувано рухався. Наслідком цього став гол Діабі — номінально лівий півзахисник забивав з правого флангу. Помилився голкіпер "Ліверпуля" Рейна, який пропустив у ближній кут. Але навіть до цього гола оборона "Ліверпуля" виглядала жорсткою — господарі не грали на відбій, щоб утримати нульовий рахунок. А коли змушені були відігруватися, взагалі перевели гру у потрібний для себе позиційний, зовні невиразний варіант. Зашкодила "Арсеналу" і травма Фламіні — без нього було важко підбирати м"ячі у середині поля.

У другому таймі за рівної гри проявили себе індивідуальності — Торрес та Волкотт, який вивів на удар Адебайора. Якби "Арсенал" устиг переосмислити рахунок 2:2, то пройшов би далі . Але належного досвіду "канонірам" таки не вистачило, а "Ліверпуль" ще раз довів уміння тримати удар. Пенальті у ворота гостей — із категорії "на розсуд арбітра". Думаю, "Ліверпуль" — фаворит у півфінальному протистоянні з "Челсі".

"Челсі" (Лондон, Англія) — "Фенербахче" (Стамбул, Туреччина) — 2:0 (1:2).

Голи: Баллак (4), Лемпард (88)

Якби гості протрималися хоча б перший тайм — у них ще були б якісь шанси. А так, пропустивши після класичного англійського навісу, туркам треба було забивати. Як це зробити, вони уявлення не мали. Шевченко не грав, і навряд чи на нього в "Челсі" серйозно розраховують.

Своїми враженнями про поєдинки середи ділиться колишній форвард київського "Динамо" Віктор Леоненко, 38 років.

"Манчестер Юнайтед" (Англія) — "Рома" (Рим, Італія) — 1:0 (2:0)

Гол: Тевес (70)

Дивний вийшов матч: на його початку здавалося, що римлян, як і торік, знищать у Манчестері (у чвертьфіналі Ліги чемпіонів 2006/07 "МЮ" обіграв "Рому" — 7:1. — "ГПУ") — господарі грали у свій звичний потужний футбол. Несподіванкою стало зміщення по ситуації опорного півзахисника Харґрівза на правий фланг. Звідти і створювалися моменти біля воріт гостей. "Манчестеру" не вистачало завершального удару: попервах Тевесу, за відсутності Руні та Кріштіану Роналду, було важко закрити всю центральну зону атаки.

"Рома" вирівняла гру, коли трохи налагодила пас. Проте шансів на вихід до півфіналу італійці не мали. Навіть якби Де Россі забив пенальті, це мало що змінило б. Запас міцності після римського матчу та кадровий резерв у "МЮ" набагато сильніший.

"Барселона" (Іспанія) — "Шальке" (Гельзенкірхен, Німеччина) — 1:0 (1:0)

Гол: Туре (43)

1/2 фіналу

22 квітня (вівторок)

"Ліверпуль" — "Челсі" (повторний матч у середу, 30 квітня)

23 квітня (середа)

"Барселона" — "Манчестер Юнайтед" (повторний матч у вівторок, 29 квітня).

Господарі перших півфінальних матчів указані першими

Зараз ви читаєте новину «"Ліверпуль" виграв перше англійське протистояння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути