вівторок, 04 червня 2019 00:55

"Ліверпуль" переміг у Лізі чемпіонів

Англійський "Ліверпуль" ушосте в історії здобув Кубок Ліги чемпіонів. У фінальному матчі турніру підопічні 51-річного тренера Юргена Клоппа перемогли іншу англійську ­команду — "Тоттенхем" — 2:0.

Вирішальний поєдинок прогнозовано не вийшов видовищним. Матч показав, що у фіналі інколи варто зраджувати власні принципи побудови гри заради перемоги. "Ліверпуль" зіграв зовсім не у своєму стилі, щоб перемогти. Якість гри відійшла на другий план.

Команди закінчили "внутрішній" сезон 12 травня. За цей час утратили форму, багато помилялися.

Але "Ліверпуль" був кращим, швидшим, організованішим, раціональнішим, навіть мав більше удачі за суперника, бо отримав право на пенальті уже на першій хвилині матчу. Також варто сказати про якість складу "Ліверпуля". Дівок Орігі не вважається гравцем стартового складу. Але забивав ключові м'ячі і в півфіналі, й у фіналі.

"Тоттенхем" майже нічого не зміг створити біля воріт Аліссона. Бразильський голкіпер своєю надійністю та холоднокровністю максимально додав упевненості гравцям команди. Крім того, дуже сильно зіграла пара центральних оборонців Ван Дайк — Матіп.

Єдиним зауваженням до Клоппа щодо гри може бути ситуація з Фірміно. Можливо, бразильця варто було випустити в кінці матчу, бо він пропустив певний час.

"Тоттенхем" був слабшим. Тут не проблема в тому, що лідер атаки Кейн грав уперше за півтора місяця. Всі плани на гру поламалися після пропущеного на другій хвилині гола. Потрібно було повністю міняти стратегію на поєдинок, відійти психологічно. "Тоттенхему" це не вдалося.

Особистість Клоппа багато в чому є вирішальною в успіхах "Ліверпуля". Його важко назвати тренером нових ідей. Скоріше, він наставник із власним баченням футболу, від якого не відступає. Особисті якості німця допомагають команді перемагати. Ніколи не чув про і проблеми чи конфлікти в команді Клоппа. Він їх гасить у зародку.

"Ліверпуль" має серйозний запас міцності. Команда перебуває тільки на початку свого шляху. Зараз головним завданням для неї буде перемога у чемпіонаті Англії, якої чекають із 1990 року.

Футбол. Ліга чемпіонів 2018/19. Фінал

"Тоттенхем", Лондон, Англія — "Ліверпуль", Англія — 0:2 (0:1)

1 червня. Мадрид. Стадіон "Ванда Метрополітано". 63 272 глядачів, розрахований на 67 829. Температура 15°C.

Суддя: Дамір Скоміна, Словенія

"Тоттенхем": Ллоріс-к — Тріпп'єр, Алдервейрельд, Вертонген, Роуз — Вінкс (Моура, 66), Сіссокко (Даєр, 74) — Сон, Аллі (Ллоренте, 81), Ерікссен — Кейн.

Тренер: Мауріціо Почеттіно, Аргентина

"Ліверпуль": Алліссон — Арнольд, Ван Дейк, Матіп, Робертсон — Вейналдум (­Мілнер, 62), Хендерсон-к, Фабіньйо — ­Салах, Мане (Гомес, 90), Фірміно (Орігі, 58).

Тренер: Юрген Клопп, Німеччина

Голи: Салах, 2 (з пенальті), Орігі, 88

Зараз ви читаєте новину «"Ліверпуль" переміг у Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути