четвер, 22 грудня 2011 05:30

Леонід Буряк може очолити "Олександрію"

58-річний Леонід Буряк може очолити тренерський штаб "Олександрії". Клуб з Кіровоградщини після осінньої першої частини чемпіонату в прем'єр-лізі посідає 14 місце. Теперішній наставник "Олександрії" — Володимир Шаран — може стати асистентом Леоніда Йосиповича.

Леонід Буряк свого часу невдало працював зі збірною України: команда під його керівництвом посіла третє місце у відбірному турнірі до Євро-2004. "ГПУ" згадує подальшу тренерську кар'єру п'ятьох фахівців, які провалилися з національними командами.

1. Стів Макларен, Англія

Прийняв англійську збірну 2006 року після відставки шведа Свена-Ґорана Ерікссона. Не зміг вийти на Євро-2008. Його прізвище стало синонімом невдачі. Після роботи у збірній зробив "Твенте" чемпіоном Нідерландів 2009/10, потім очолив німецький "Вольфсбурґ", де протримався півроку і був звільнений за незадовільний результат. У червні став головним тренером "Ноттінгем Форест". У 13 матчах клуб здобув три перемоги, тому в жовтні Макларена відправили у відставку.

2. Роберто Донадоні, Італія

Очолив Італію після виграшу Кубка світу-2006. Пробився на Євро-2008 і дійшов там до чвертьфіналу, поступившись Іспанії в серії пенальті. Такий результат на Апеннінах, вкупі з невиразною грою, оцінили незадовільно. Півроку відпочивав, потім прийняв "Наполі". Запальна південна команда за часів Донадоні стала діяти мляво. Із передбачених контрактом 2,5 року протримався тільки сім місяців. Згодом очолив "Кальярі" і попрацював непогано: сардинійській клуб у минулому чемпіонаті Італії спокійно втримав місце серед еліти. Звільнений перед початком теперішнього сезону.

3. Жак Сантіні, Франція

Замінив Роже Лемерра після провалу команди на Кубку світу-2002. На Євро-2004 Франція Cантіні поступилася у чвертьфіналі майбутнім чемпіонам — грекам. Згодом безуспішно тренував англійський "Тоттенхем" і французький "Осер". Тепер працює помічником головного тренера "Ланса".

4. Карлуш Кейруш, Португалія

2008-го прийшов до збірної, маючи досвід роботи з Ферґюсоном у "МЮ" та самостійної — в  іспанському "Реалі". На Кубку світу-2010 Португалія в 1/8 фіналу поступилася Іспанії. У вересні минулого року Кейруша звільнили, а в квітні він прийняв збірну Ірану.

5. Юрій Сьомін, Росія

Прийняв національну команду в Георгія Ярцева в ході відбору на Кубок світу-2006. На мундіаль вийти не зумів, поступившись Португалії та Словаччині. Потім невдало працював у московських "Динамо" та "Локомотиві". Зате привів до першого місця київське "Динамо". Клуб під його керівництвом лідирує і в теперішньому чемпіонаті України.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Буряк може очолити "Олександрію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути