пʼятниця, 14 березня 2008 17:47

Консультантом української прем"єр-ліги може стати Лучано Моджі

  Вадим Рабінович вважає, що українському чемпіонату не потрібен ліміт на легіонерів
Вадим Рабінович вважає, що українському чемпіонату не потрібен ліміт на легіонерів

У середу відбулася третя зустріч власників футбольних клубів вищої ліги. Її підсумки коментує для "ГПУ" президент київського "Арсеналу" Вадим Рабінович, 54 роки.

— Нюанси технічного характеру на зустрічі, наприклад, кількість команд у вищому дивізіоні, термін та схема проведення чемпіонату, не обговорювалися, — каже Рабінович. — Головне — підняти рівень інтересу до футболу. Перший крок: затвердити преміальний фонд, внески до якого будуть серйозними сумами.

Прошу уточнити цифри.

— Що я вам можу, те й кажу, — відрубує співбесідник. — Загальна сума ділитиметься між усіма учасниками, окрім тих, хто вибув з вищої ліги. Причому більше коштів отримуватиме той клуб, який посів найнижче місце в таблиці, а найменше — чемпіон. Це положення діятиме деякий час, щоб стимулювати аутсайдерів. Навіть цю пропозицію Ахметов, чий "Шахтар" лідирує у чемпіонаті, молодець, підтримав.

Значну увагу приділили питанню суддівства.

— Хочемо бути впливовими в цьому. Якщо на зборах ми відхиляємо кандидатуру судді для обслуговування матчів, Національна федерація футболу має думку президентів щонайменше враховувати. (Нині арбітр вищої ліги офіційно отримує за матч $2 тис. За неофіційною інформацією, власники клубів, аби позбавитися упередженого суддівства, готові підвищити гонорар у п"ять разів. — "ГПУ").

Запитую про доцільність ліміту на легіонерів.

— Мій "Арсенал" це питання мало обходить: у нас на матч виходять зазвичай три іноземці. Але я вважаю, що ліміт не потрібен узагалі. Не бачу залежності між його запровадженням та появою в Україні місцевих футбольних зірок.

Хто має керувати прем"єр-лігою?

— Тільки не президент якогось клубу. Об"єктивним він бути не може. Списку кандидатур зараз немає.

Подейкують, українську прем"єр-лігу може очолити іноземець. Колишній генеральний директор "Ювентуса" Лучано Моджі вільний від роботи.

— Консультантом у таких питаннях можуть бути серйозні футбольні люди чи якісь фінансові магнати, які не мають українського паспорта. Однак президентом української футбольної прем"єр-ліги має бути громадянин нашої держави. Так записано в статуті, який ми прийняли.

Найреальнішою кандидатурою на посаду президента прем"єр-ліги називають нинішнього чільника Професійної футбольної ліги Равіля Сафіулліна.

— Він — один із найсерйозніших фахівців у нашому футболі. З другого боку, я не бачу в Сафіулліна великого бажання очолити нову структуру, бо в нього вистачатиме й роботи у ПФЛ із першою та другою лігами. Сафіулліна пов"язують із "Шахтарем"? У нас завжди когось із кимось пов"язують. Я в Харкові народився, то мене що, до місцевого "Металіста" треба записувати?

Зараз ви читаєте новину «Консультантом української прем"єр-ліги може стати Лучано Моджі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути