четвер, 28 жовтня 2021 06:10

Коноплянка влітку закінчить кар'єру

Автор: en.as.com
  Євген Коноплянка перейшов до ”Шахтаря” восени 2019 року. Підписав контракт до літа 2022-го
Євген Коноплянка перейшов до ”Шахтаря” восени 2019 року. Підписав контракт до літа 2022-го

Атакувальний півзахисник "Шахтаря" 32-річний Євген Коноплянка в поточному сезоні провів два поєдинки. В обох колишній гравець збірної України виходив на заміну наприкінці матчу. Він фактично не грає з минулого сезону, коли йому почали дошкуляти травми.

"Шахтар" придбав Коноплянку восени позаторік. У клубі на нього серйозно розраховували. Він мав стати одним із лідерів команди в атаці — як Тайсон і Марлос. Але виявився нездатним конкурувати навіть з новачками Тете та Соломоном.

Прихід Роберто Де Дзербі минулого літа міг бути останнім шансом для Коноплянки. Італійський тренер любить на флангах сильних гравців. Плюс проблеми ліміту давали можливість футболісту отримувати стабільну ігрову практику. Але вийшло так, що Євген навіть не потрапляє до заявки команди. Не зрозуміло, чи він знову травмований, чи не може набрати форму.

Коноплянка поза футболом уже чотири роки. У "Шахтарі" він отримує 50 мільйонів гривень на рік, прописані в кон­тракті, але ні на що не претендує. Ймовірно, що донецька команда розірве з ним контракт узимку. Власник клубу Рінат Ахметов — давній прихильник гравця — виплатить гроші за ті шість місяців, що залишилися до закінчення контракту.

Коноплянці буде важко знайти нову команду. Його фінансові вимоги залишаються високими. "Ахметівські гроші" ніхто не платитиме.

Варіантами можуть стати "Дніпро-1" та "Металіст", але обидва клуби відмовилися від практики великих зар­плат та орієнтовані на розвиток гравців.

За кордоном Коноплянка не представляє жодного інтересу навіть для турецьких чи польських клубів.

А закінчувати кар'єру в "Минаї" як Артем Мілевський і Євген Селезньов немає для гравця сенсу. Свої гроші він заробив.

Зараз ви читаєте новину «Коноплянка влітку закінчить кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути