четвер, 25 березня 2010 18:30

Коломойський заявить свій клуб до Континентальної хокейної ліги

У Континентальній хокейній лізі (КХЛ) може з"явитися український клуб. Заявку на участь у змаганнях у найсильнішій лізі Європи подав київський "Будівельник". Новостворений клуб надав КХЛ фінансові гарантії — за правилами, річний бюджет клубу ліги має становити щонайменше $10 млн. Підтвердити участь треба до 1 квітня — "Будівельник" це зробив, заручившись підтримкою "Приватбанку".

Кажуть, за клубом стоїть Ігор Коломойський, який також володіє футбольними "Дніпром", "Кривбасом", "Арсеналом" та грузинським "Зестафоні" і баскетбольними "Будівельником", "Дніпром", "Одесою" й "Політехніка-Галичина" (Львів), а також литовським "Жальгірісом".

Домашні матчі у рамках КХЛ "Будівельник" планує грати у київському Палаці спорту. Це єдина в Україні семитисячна споруда під дахом, яка відповідає вимогам ліги: поєдинки турніру мають проходити на аренах, які вміщують не менш як 6 тис. глядачів.

— Улітку проведемо реконструкцію, — розповідає директор Палацу спорту Віктор Ткаченко. — Зробимо сучасніший льодовий настил, модернізуємо систему конденсації. До вересня все має бути готово. 25 років працюю тут і ще не мав справи з настільки серйозним проектом.

Президент "Будівельника" Борис Гулямов каже, що із цінами на квитки на домашні матчі ще не визначилися.

За кращу емблему заплатять 10 тисяч гривень

— Упродовж двох тижнів маємо сформувати менеджерський, тренерський та ігровий склад команди, — уточнює. — Хто буде тренером? Поки що цього не можу сказати. Конкретні прізвища називати некоректно — у людей є чинні контракти. Прагнутимемо повернути до Києва зірок українського хокею. Федерація хокею надала нам список вихованців київської, донецької, харківської шкіл, які можуть грати в "Будівельнику". Визначаємося, де проводити тренувальний збір. Не виключено, що готуватимемося до сезону в Швеції.

На початку тижня Київ відвідали інспектори КХЛ. Гулямов говорить, що їх задовольнили плани клубу та його інфраструктура.

Оголосили конкурс на емблему хокейного "Будівельника". Його переможець отримає приз — 10 тис. грн.

Окрім "Будівельника", ще дві українські команди планують грати у КХЛ — "Сокіл" та донецький "Донбас". Але не з наступного сезону, бо не встигають підтвердити бюджет.

Континентальну хокейну лігу створили за ініціативи російського "Газпрому" 2008 року. Нинішнього сезону в турнірі беруть участь 24 команди. За географічним принципом їх розбито на чотири дивізіони та дві конференції — Західну та Східну. Крім російських клубів, у КХЛ грають представники Латвії, Білорусі й Казахстану. Потужна фінансова база дозволила повернути до Росії з Північної Америки зірок радянського, російського та світового хокею — Сергія Федорова, Сергія Зубова, Олексія Яшина, Яроміра Ягра, Олександра Радулова. Не виключено, що влітку КХЛ поповниться Іллею Ковальчуком — одним із найкращих російських хокеїстів нового покоління. Також ліга планує розширитися за рахунок західноєвропейських клубів.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський заявить свій клуб до Континентальної хокейної ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути