вівторок, 27 червня 2017 00:10

Коломойський створив два "Дніпра"

Автор: www.ki.ill.in.ua
  Ігор Коломойський — власник ”Дніпра”. Під його керівництвом клуб здобув срібні нагороди чемпіонату України-2014 та грав у фінальному матчі Ліги Європи-2015. Позаторік балотувався на посаду президента Федерації футболу України, програв вибори Андрію Павелку
Ігор Коломойський — власник ”Дніпра”. Під його керівництвом клуб здобув срібні нагороди чемпіонату України-2014 та грав у фінальному матчі Ліги Європи-2015. Позаторік балотувався на посаду президента Федерації футболу України, програв вибори Андрію Павелку

— Про те, що ­з "Дніпра" створюватимуть дві команди, говорили відколи стало зрозуміло, що його понизять у класі, — каже наш співрозмовник. — Дніпро, у якого мінус шість очок, виступатиме в другій лізі під керівництвом наставника "молодіжки" Олександра Поклонського. А до нової команди перейдуть гравці з основного складу і тренер Дмитро Михайленко. Завдання — за два роки повернутися до прем'єр-ліги.

Тиждень тому конференція професіональної футбольної ліги прийняла до свого складу дві коман­ди: "Дніпро" та спортивний клуб "Дніпро-1". Дніпряни — посіли останнє місце у прем'єр-лізі і "вилетіли" до першої. Але Міжнародна федерація футболу зобов'язала перевести команду до другої ліги за борги перед колишнім тренерським штабом та футболістами.

"Дніпро-1" створений кілька місяців тому народним депутатом Юрієм Березою та колишнім футболістом "Дніпра" Романом Зозулею. Заявлений у першості Дніпропетровської області в першій лізі. Грають бійці полку "Дніпро-1". Посідає останнє місце. У семи матчах — одна перемога та шість поразок. Прийнятий до ПФЛ з порушенням регламенту: жодної гри в любительському чемпіонаті, зате одразу виступатиме у другій лізі.

За обома клубами стоїть олігарх Ігор Коломойський.

— Чому Коломойському потрібне одночасне існування двох різних клубів? На ім'я "Дніпра" повинні ще приходити певні суми, — продовжує наш експерт. — Платіж за Коноплянку, наприклад (футболіст два роки тому перейшов з "Дніпра" до іспанської "Севільї". Звідти до німецького "Шальке" за 15 млн євро. 10% від трансферу, 1,5 млн євро, мають відійти "Дніпру" як клубу, що виховав гравця. — ГПУ). Тож "Дніпро" ще рано банкрутити. І щоб самому Коломойському ніхто потім не говорив: як у тебе замість одного клубу з'явився інший? А так для усіх дві різні команди — як "Спартак" і "Динамо". Між собою ніяк не пов'язані, навіть в одному турнірі грають. А перехід гравців з однієї до іншої — звичайна практика.

Уже документально все оформили. Коломойський з Березою домовлятимуться. Хоча й стосунки між ними кілька років назад були непростими. Інше питання — якою буде структура нового клубу. Чи потрібний Березі цей головний біль або він його передоручить Русолу (спортивний директор "Дніпра". — ГПУ)? Нинішній "Дніпро" доживе у кращому випадку до нового року. І вболівальники, незважаючи на свій протест проти СК "Дніпро-1", все одно із цим змиряться. Адже замість однієї команди є готова інша.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський створив два "Дніпра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути