вівторок, 02 листопада 2010 07:30

Коломойський прийшов із сином на матч із "Шахтарем"

Коломойський прийшов із сином на матч із "Шахтарем"

Донецький "Шахтар" уперше виграв на дніпропетровській "Дніпро Арені". Єдиний гол за чемпіонів України забив нападаючий Луїс Адріано. Два попередні побачення суперників на новозбудованому стадіоні закінчилися внічию — 0:0 та 2:2. Жодного разу на ці матчі не приїжджав власник гірників Рінат Ахметов, який регулярно навідувався на стадіон "Метеор", де раніше приймав своїх суперників "Дніпро".

Господар "Дніпра" Ігор Коломойський на поєдинку був присутній зі своїм сином Григорієм. Також матч відвідав куратор українського суддівства П'єрлуїджі Колліна.

А найбільшим сюрпризом стала поява у Дніпропетровську Педрага Міятовича. Він прибув на матч на запрошення головного тренера "Дніпра" Хуанде Рамоса. Серб веде справи кількох іспанських футболістів. Найімовірніше, Рамос просив Міятовича переглянути гру "Дніпра", визначити проблемні позиції та порекомендувати когось зі своїх клієнтів, які б узимку могли посилити дніпропетровський клуб.

Хуанде Рамос і його опонент Мірча Луческу підготували нові тактичні ходи на матч. У "Дніпра" Євген Коноплянка з позиції лівого атакувального півзахисника перейшов на позиції під нападаючими. "Шахтар" зіграв із двома форвардами — Луїсом Адріано та Едуардо. Це можна було передбачити, враховуючи травму Фернандіньйо, застуду Мхітаряна та погану форму Жадсона.

Обмежений кадровий вибір змусив гірників відійти від звичної атакувальної гри. Чемпіон України діяв яскраво вираженим другим номером. Позиційно здебільшого атакував "Дніпро". Господарі непогано використовували фланги, активним на вістрі атаки був Селезньов, але всі його сили йшли на боротьбу із захисниками. Безпосередньо загрожував воротам форвард нечасто. Посередньо зіграв і Коноплянка. "Шахтар" уміло звужував простір, тому Коноплянка здебільшого приймав прості та очевидні рішення, а ефективно брати гру на себе йому не вдавалося.

Головна кадрова проблема "Дніпра" — нестача опорників. У команді явний перебір півзахисників, націлених на атаку. Декого з них — Кравченка та Ротаня — просто перевчили на "хвилерізів". Слабкість цієї зони та позиційні помилки Русола та Денисова зумовили гол Луїса Адріано.


Футбол. Чемпіонат України. Прем'єр-ліга. Результати матчів 15-го туру


"Дніпро" (Дніпропетровськ) —"Шахтар" (Донецьк) — 0:1

"Динамо" (Київ) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 9:0

"Ворскла" (Полтава) — "Карпати" (Львів) — 1:1

"Металург" (Запоріжжя) — "Зоря" (Луганськ) — 1:0

"Таврія" (Сімферополь) — "Севастополь" (Севастополь) — 2:1

"Кривбас" (Кривий Ріг) — "Арсенал" (Київ) — 1:1

"Металург" (Донецьк) — "Волинь" (Луцьк) — 0:2

"Металіст" (Харків) — "Оболонь" (Київ) — 2:1


16-й тур

5 листопада, п'ятниця

18.00 "Ворскла" — "Волинь" (ТРК "Футбол")

6 листопада, субота

13.00 "Севастополь" — "Зоря" (Перший, ТРК "Футбол")

16.00 "Кривбас" — "Шахтар" ("2+2")

19.00 "Металіст" — "Севастополь" ("2+2")

7 листопада, неділя

16.00 "Арсенал" — "Зоря" ("2+2")

16.00 "Таврія" — "Динамо" (ТРК "Футбол")

18.00 "Карпати" — "Кривбас" (ТРК "Футбол")

19.00 "Волинь" — "Дніпро" ("2+2")


Найпомітніші події 15-го туру


1. "Динамо" вдома виграло в "Іллічівця" — 9:0. Це найбільша перемога однієї з команд у чемпіонатах України. 1997-го "Шахтар" обіграв "Торпедо" (9:1), а 2002-го "Динамо" було сильнішим за "Ворсклу" (8:0).

2. "Кривбас" відігрався у матчі з "Арсеналом" (1:1) завдяки голу свого голкіпера Євгена Боровика. На останній хвилині він прийшов на розіграш кутового й ударом головою зрівняв рахунок у зустрічі.

3. Після домашньої поразки від луцької "Волині" (0:2) подав у відставку головний тренер донецького "Металурга" Ніколай Костов. Вона має розглядатися власником команди Сергієм Тарутою.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський прийшов із сином на матч із "Шахтарем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути