вівторок, 06 липня 2010 03:00

Колліна два роки опікуватиме українських суддів

Автор: фото з сайта www.mpinteractiv.ro
  П’єрлуїджі Колліна — прихильник введення відеоповторів у футболі. Виступає проти подвійного покарання за фол останньої надії — пенальті та червоної картки
П’єрлуїджі Колліна — прихильник введення відеоповторів у футболі. Виступає проти подвійного покарання за фол останньої надії — пенальті та червоної картки

Відомий у минулому італійський арбітр П"єрлуїджі Колліна, 50 років, став куратором системи суддівства в українському футболі. Офіційне призначення на посаду відбулося вчора. Контракт з італійцем підписаний на два роки.

— Колліна призначатиме суддів на матчі чемпіонату України у прем"єр-лізі та оцінюватиме їх роботу, — пояснює президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, 60 років.

За словами Колліни, судді помилятимуться завжди. Головне — звести їх похибки до мінімуму. Система суддівства має бути абсолютно незалежною від ФФУ, клубів і прем"єр-ліги.

Головою комітету арбітрів ФФУ залишиться Вадим Шевченко.

— Співробітництво з таким авторитетним спеціалістом піде на користь українському футболу, — каже "ГПУ" Василь Мельничук, 53 роки, єдиний український суддя, який обслуговував матч групового турніру Ліги чемпіонів. — Не знаю точно завдань Колліни на новій посаді. Але навряд чи перед італійцем поставили мету підготувати вітчизняну бригаду для обслуговування матчів Євро-2012. Надто мало часу залишається до турніру.

Минулої неділі П"єрлуїджі Колліна очолив суддівський комітет УЄФА — він суміщатиме дві посади. Уродженець Болоньї судив фінальні матчі Олімпіади-1996, Ліги чемпіонів 1998–1999 і Кубка світу-2002.

Зараз ви читаєте новину «Колліна два роки опікуватиме українських суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути