середа, 14 грудня 2011 05:30

Колишні українки розіграли "золото" фіналу гран-прі

Автор: фото: REUTERS/Mathieu Belanger
  Тетяна Волосожар та Максим Траньков (на фото) посіли друге місце у фіналі гран-прі. Вони програли переможцям, Альоні Савченко та Робіну Шолкови, 18 сотих бала
Тетяна Волосожар та Максим Траньков (на фото) посіли друге місце у фіналі гран-прі. Вони програли переможцям, Альоні Савченко та Робіну Шолкови, 18 сотих бала

У Канаді завершився фінал гран-прі з фігурного катання. Українці мали низький рейтинг і цьогоріч не виступили на жодному з етапів серії.

Найгостріша боротьба точилася у змаганнях спортивних пар. Росіяни Тетяна Волосожар/Максим Траньков і німці Альона Савченко/Робін Шолкови лише вдруге зійшлися в очній дуелі. На чемпіонаті світу в травні перемога була за німцями. У Канаді росіяни хотіли взяти реванш. Савченко — уродженка Київщини, а Волосожар — Дніпропетровська.

Волосожар і Траньков перемогли на обох своїх етапах. Савченко і Шолкови виступали на трьох. Два з них виграли. У фіналі вони відмовилися від одного з найскладніших елементів — викиду потрійним акселем. Його в короткій програмі замінили на викид фліпом, проте Альона на приземленні перескочила на другу ногу і позбавила себе й партнера десятих. Дещо програли вони Волосожар і Транькову і в оцінці за компоненти. Ця маленька перемога стала першою для Тетяни та Максима над багаторазовими чемпіонами Європи та світу й олімпійськими призерами.

У довільній програмі німці вкотре продемонстрували чемпіонський характер. Майже бездоганне виконання програми вивело їх у лідери. Росіяни теж відкатали на найвищому рівні. Хіба що приземлення на дві ноги партнерки після викиду потрійним сальховом було не зовсім чистим. За сумою двох програм Волосожар і Траньков програли лише 18 сотих.

У змаганнях чоловіків у фіналі гран-прі переміг канадець Патрік Чан, у жінок — італійка Кароліна Костнер, а в танцювальних дуетів — американці Меріл Девіс і Чарлі Вайт.

На відміну від дорослих, українські юніори пробилися до фіналу. Окрім трьох російських і одного американського танцювальних дуетів, на лід у Квебеку вийшли і два українські. Після короткого танцю Марія Носуля та Євген Холонюк ішли третіми, проте кілька грубих помилок відкинули їх на останню, шосту, сходинку. Минулорічні лідери юніорської збірної Анастасія Галета і Олексій Шумський були п'яті.

Зараз ви читаєте новину «Колишні українки розіграли "золото" фіналу гран-прі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути