середа, 25 жовтня 2006 15:54

Клочкова мріє про автомобіль Поповича

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Олімпійська чемпіонка Інеса Кравець має ”Мерседес SLK”. Їздить на ньому два роки. Вартість машини —20 тисяч доларів
Олімпійська чемпіонка Інеса Кравець має ”Мерседес SLK”. Їздить на ньому два роки. Вартість машини —20 тисяч доларів

Українські спортсмени віддають перевагу надійним автомобілям. Вони люблять швидку їзду й намагаються змінювати машину хоча б раз на чотири роки.

Велосипедист Ярослав Попович, 26 років, їздить на "БМВ Х5".

— Я зараз у Відні, саме сиджу за кермом свого авто. Повертаюся додому, до Флоренції, — розповідає Попович. — Права отримав шість років тому. Це мій третій автомобіль, першим був "вольво". Придбав його у 2001-му. За два роки потрапив в Україні в аварію, розбив. Потім був "БМВ" іншої моделі. Продав, бо дуже часто доводилося ремонтувати.

Нинішній автомобіль, вартістю 70 тис. євро, Попович купив у Мілані місяць тому.

— Друзі порадили. Старий продав за 30 тисяч євро, ще 40 тисяч доклав — і купив нову "іграшку". До речі, італійці зробили мені знижку — три відсотки. Надійне авто, комфортне, на 220 кілометрів розганяв. Мити машину люблю сам. В Італії для цього не треба на річку їхати, є спеціальні мийки. Платиш 20 євро, якщо миють працівники, 5 євро — якщо миєш сам. Пальне в мене дизельне, по 1,05 євро за літр. Тобто утримування машини обходиться у 700–800 євро щомісяця.

Запитую Поповича, чи не свариться через автомобіль з дружиною.

— Буває, — відповідає Ярослав. — Коли я на змаганнях, Сідні за своїм авто доглядає ретельно, а за моїм не дивиться. За це й дорікаю.

Чемпіон світу з боксу Сергій Дзиндзирук, 30 років, вибирав автомобіль разом із дружиною.

— Три роки тому купили "мазду" 6-ї моделі, — розповідає "ГПУ". — Випуск 2002 року, 18 тисяч кілометрів наїздила до того, як я придбав. Гаража в мене немає, у Гамбурзі залишаю машину просто на вулиці. У Німеччині, впевнений, ніхто нічого не поцупить, це не Україна. Та й страховку маю. Водити намагаюся акуратно, не зариваюсь. А торік взяв участь у ралі на автодромі "Чайка".

Білоног розганяється до 240 кілометрів

Свою "мазду" Дзиндзирук вважає красивою та зручною, але не дуже швидкою.

— Більше 210 кілометрів за годину не розганявся. А хотілося б. Найдовша відстань, яку проїхав, — 1900 кілометрів, від Києва до Гамбурга. За три роки "накатав" 102 тисячі кілометрів.

Дружина боксера за кермо не сідає.

— Хоча права Олена має, — зауважує Дзиндзирук. — Але її більше не машина цікавить, а обновки. Інколи сердиться, коли купую щось для машини, а не для неї.

Мріє Сергій про спортивну "субару".

— Міг би купити й раніше, — каже, — але тоді ми з дружиною чекали на дитину, тож узяли більш "спокійний" автомобіль.

Олімпійський чемпіон-2004 легкоатлет Юрій Білоног, 32 роки, сів за кермо 15 років тому.

— Це була батьківська "трійка" 1981 року випуску, — розповідає. — На ній я вивчав усе: де стартер, де акумулятор. Сам ремонтував. Потім була "ауді", на якій за два роки наїздив 100 тисяч кілометрів. Узяв "мазду" 6-ї моделі. Була вона в мене теж два роки, поки не купив у 2003-му "Тойоту Камрі" 2000 року випуску. Коштує 30 тисяч доларів, сріблястого кольору, двигун 2,2 літра. Коли щось виходить з ладу, сам до неї вже не лізу — звертаюся до персонального майстра. Наїздив 30 тисяч кілометрів.

Максимальна швидкість, яку набирав Білоног, — 240 кілометрів.

— На трасі Київ—Одеса дозволяв собі, — зізнається. — А взагалі за 160 намагаюся не їхати.

За перемогу на Олімпіаді Юрій отримав спонсорську машину "сузукі".

— На ній їздить дружина Клавдія, — каже. — Але за рік навіть 10 тисяч кілометрів не набирає. Їздить тільки з хати до магазину.

Плавчисі Яні Клочковій, 24 роки, машину купувати не довелося. Свою "Мазду 3" вона отримала як премію за перемогу на Олімпіаді-2004.

— Одразу пішла на курси водіїв, — розповідає "ГПУ".— Тоді саме була пауза в змаганнях. Намагаюся не "лихачити", розігналася якось на 160 кілометрів — і все. Попутників не беру, в наші часи це небезпечно. Найчастіше їжджу з тренером до Харкова, на тренування. Позавчора п"ять годин за кермом сиділа. Їду повільно, бо досвіду мало, та ще й поїла перед дорогою. Їду, й відчуваю, що хилить до сну.

До машини Клочкова ставиться спокійно:

— Це просто річ, без якої не обійтися. А взагалі мрію про "БМВ Х5".

Воротар київського "Динамо" Олександр Шовковський, 31 рік, майже два роки тому розбив свою"Тойоту Ленд Крузер".

— Наприкінці 2004-го їхав святкувати Новий рік до друзів у Івано-Франківськ, — розповідає. — На одному з поворотів занесло. Авто відновленню не підлягало. Торік купив "Ягуар JX" (коштує $30 тис. — "ГПУ"), нормальна, комфортна машина. Ганяти не люблю, 150 можу витиснути. Не прихильник різних прибамбасів, тому ані золотого керма, ані діамантових шин у мене немає.

Зараз ви читаєте новину «Клочкова мріє про автомобіль Поповича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути