пʼятниця, 11 серпня 2017 05:41

Кличко вчасно вирішив піти з боксу

Автор: www.klitschko-brothers.com
  Володимир Кличко (у кепці за сіткою) грає у волейбол на одному з пляжів Києва
Володимир Кличко (у кепці за сіткою) грає у волейбол на одному з пляжів Києва

Минулого тижня багаторічний чемпіон світу в надважкій вазі Володимир Кличко, 41 рік, оголосив про завершення боксерської кар'єри. За 20 років на професійному ринзі українець провів 69 поєдинків: має 64 перемоги, 53 нокаути і п'ять поразок. Майже десятиліття був світовим лідером королівської вагової категорії. 2015-го Володимир був другим — після американця Флойда Мейвезера-молодшого — у рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії. Його укладає авторитетний американський журнал "Ринг".

Вихід на спортивну "пенсію" означає відмову від матчу-реваншу з британцем Ентоні Джошуа. Українець програв йому цьогоріч у квітні.

— Рішення Кличка не стало для мене несподіванкою, — каже тренер з боксу Ігор Смольянов, 38 років. — Було зрозуміло, що бій з Джошуа — лебедина пісня Володимира. У ньому він бився як ніколи. Вважаю, прийняв дуже розумне рішення. Він честолюбна людина, а тримати себе в бездоганній формі так довго просто неможливо. До того ж це другий програш поспіль (у листопаді позаторік поступився британцеві Тайсону Ф'юрі. — ГПУ). Долі багатьох бійців зіпсовані саме тому, що вони не змогли вчасно зупинитися.

Якби бій-реванш із Джошуа відбувся, які шанси були б у Кличка на перемогу?

— У Володимира колосальний досвід. Але в цьому випадку на перше місце виходить молодість. Точніше, можливості організму та вікові особливості психіки — бажання перемагати, захоплення спортивною складовою боксу. У віці Володимира чоловік думає про більш глобальні речі.

Можливо, Кличку варто було піти раніше?

— Ні, він все зробив вчасно. Вважаю, бій із Джошуа — це поєдинок, до якого Володимир ішов усе життя. І це найкраще, що він зробив. Бій показує глядачеві сутність людини: здібності, риси характеру, уявлення про мораль. У цьому двобої Кличко всім довів, що він герой, і зробив це красиво.

Чи можливе повернення боксера на ринг?

— Можливе, але непотрібне. Володимир — честолюбна людина. Напевне знайде інше заняття, в якому буде найкращим. Це може бути політика, бізнес, все що завгодно.

Яке місце в історії гарантував собі Кличко-молодший?

— Назву це місце особливим — адже це історія чемпіонства тривалістю 15 років. Це приголомшливий шлях роботи над собою, яскравий приклад того, що неможливе — можливо.

Ера братів Кличків минула. Як би ви її охарактеризували?

— Як час великих білих чемпіонів.

За бій з Повєткіним отримав 17,5 мільйона доларів

Згадуємо п'ять найбільш знакових перемог Володимира Кличка у професійному боксі

1. Володимир Кличко — Кріс Берд, США. 14 жовтня 2000 року

Перемога Кличка за очками. Володимир уперше здобув титул чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації. Відібрав його в Кріса Берда, який за шість місяців до того виграв у Віталія Кличка.

2. Володимир Кличко — Семюель Пітер, Нігерія. 24 вересня 2005 року

Перемога Кличка за очками. Ключовий бій Володимира. У разі поразки, ймовірно, завершив би боксерську кар'єру.

3. Володимир Кличко — Султан Ібрагімов, Росія. 23 лютого 2008 року

Перемога Кличка за очками. Володимир у нудному стилі переміг дуже обережного суперника й вперше в кар'єрі об'єднав пояси за двома основними версіями.

4. Володимир Кличко — Девід Хей, Велика Британія. 2 липня 2011 року

Перемога за очками. Володимир упевнено переміг балакучого британця й об'єднав пояси за трьома основними версіями.

5. Володимир Кличко — Олександр Повєткін, Росія. 5 жовтня 2013 року

Перемога за очками. Українець у принциповому поєдинку здолав росіянина в Москві, заробивши один з двох найбільших гонорарів у кар'єрі. Отримав майже $17,5 млн — зараз це понад 450 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Кличко вчасно вирішив піти з боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути