середа, 12 грудня 2007 15:23

Кличко та Ібрагимов битимуться за 10 мільйонів доларів

23 лютого у Нью-Йорку відбудеться боксерський поєдинок за об"єднання титулів чемпіона світу. Найкращий суперважковаговик за версією IBF українець Володимир Кличко зустрінеться з чемпіоном WBO Cултаном Ібрагимовим із Росії.

Востаннє об"єднувальний бій відбувся 13 листопада, коли на ринг вийшли британець Леннокс Льюїс та американець Евандер Холіфілд. За цей час у суперважкій вазі змінилося 14 чемпіонів. На словах вони всі були готові проводити об"єднувальні бої, але все так і залишилося на рівні розмов.

На зорі зародження боксу був лише один чемпіон. Першим став американець Джеймс Корбет, який завоював титул 1892 року. 1921-го заснували Національну боксерську академію (NBA), яку 23 серпня 1962 року перейменували на Всесвітню боксерську асоціацію (WBA). У лютому 1963-го створили Всесвітню боксерську раду (WBC). Її засновники — представники 11 країн, які звинуватили WBA у хабарництві та "липових" рейтингах. 1984-го з"явилася Міжнародна боксерська федерація (IBF). Подейкують, її "замовив" промоутер Дон Кінґ, який потребував власного ресурсу для приведення підопічних до титулу чемпіона. Нарешті, 1988-го створили Всесвітню боксерську організацію (WBO). У США ця версія вважається другорядною.

Першим абсолютним чемпіоном світу став американець Майк Тайсон. Він об"єднав титули WBC, WBA та IBF. 1990-го Тайсон програв Джеймсу Дуґласу — "людині одного бою". Дуґлас одразу програв Холіфілду, якого через 7 років побив Льюїс і став останнім на сьогодні абсолютним чемпіоном світу.

Нещодавно мав відбутися об"єднувальний бій між чемпіоном WBA Русланом Чагаєвим та Cултаном Ібрагимовим. Проте Чагаєв відчув проблеми зі здоров"ям, і поєдинку не було. Кличко з Ібрагимовим мають розібратися за $10 млн. За березневий бій із Остіном, якого він "поклав" за два раунди, Кличко-молодший отримав $7,5 млн. Його суперник після виплати відсотка Дону Кінґу — $200 тис. Непогано, якщо врахувати, що Остін був на рингу менш ніж 5 хв. Виходить $40 тис. за хвилину.

Холіфілд звинуватив Кличка у здирництві. Їхній бій не відбувся, бо з $22 млн призового фонду українець хотів забрати собі $20 млн. Холіфілда це обурило.

Кличко з Ібрагимовим $10 млн навпіл не ділитимуть. Українцеві перейде більше, бо його суперник — чемпіон за другорядною версією, а Кличко-молодший нині вважається найсильнішим суперважковаговиком планети. Щоправда, експерти зазначають, він міг би і зменшити фінансові апетити, щоб легше було домовитися з потенційними суперниками і стати в один ряд із найвидатнішими боксерами минулого.

Зараз ви читаєте новину «Кличко та Ібрагимов битимуться за 10 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути