Ексклюзиви
середа, 03 вересня 2008 18:24

Кличко ризикує повернутися побитим депутатом

Депутат, який б"ється навкулачки, — явище досить звичне. Настільки, що депутатські бійки вже навіть не потрапляють до розділу газетних сенсацій. Але одна справа — коли депутати стусають один одного. Зовсім інше, коли депутат не просто займається боксом як спортом, а ще й виборює звання чемпіона світу, нехай і не абсолютного.

Йдеться про Віталія Кличка. Чотири роки тому він відмовився від бою за звання чемпіона світу на користь боїв політичних і став кандидатом на посаду київського міського голови. Політична кар"єра Кличка-старшого поки що не складається так тріумфально, як спортивна. Власне, екс-чемпіон світу з боксу — відносно молодий політик і вірогідні успіхи у нього, не виключено, ще попереду.

У цьому контексті важко зрозуміти бажання Віталія Кличка знову вийти на боксерський ринг. Досі відомі спортсмени, актори та інші знаменитості йшли до політики, завершивши попередню діяльність. Суміщення політики з виступами на арені нікому ще успіху (у політиці) не принесло. Згадаймо хоча б актора-міністра Богдана Ступку чи співаючого ректора-депутата Михайла Поплавського. Нинішній голова Національного олімпійського комітету рекордсмен світу Сергій Бубка лише два роки суміщав політичну активність і спортивні виступи, а в підсумку безславно закінчив кар"єру з нульовим результатом на Олімпійських іграх у Сіднеї.

Цілком вірогідно, що Віталій Кличко весь свій вільний від політичної та громадської діяльності час витрачав в останні роки на тренування. І все одно важко уявити, як можна підтримувати спортивну форму на чемпіонському рівні, одночасно очолюючи фракцію у столичній міськраді. Одне з двох: або Кличко несумлінний депутат, або недостатньо сильний боксер.

Політична кар"єра Кличка-старшого поки що не складається так тріумфально, як спортивна

Що може отримати наш найвідоміший боксер від можливої перемоги на рингу? Кілька мільйонів гонорару? Нову хвилю всесвітньої, або хоча б всеукраїнської, популярності? Навіщо? Чотири роки тому Віталій Кличко вчинив стратегічно правильно, залишивши ринг фактично непереможеним. Тепер він ризикує повернутися з чемпіонського двобою "побитим депутатом". І це йому треба на додаток до двох невдалих спроб стати київським міським головою й однієї спроби стати народним депутатом України? Якщо ж Кличко таки переможе й отримає один із численних чемпіонських поясів, кількість яких одразу й не згадаєш, у політичній кар"єрі це йому нічого не дасть. Навіть якщо він прийде з тим поясом на засідання Київради.

Тому невідомо, чого бажати Віталієві Кличку. Продовження успішної спортивної кар"єри й тихого згортання кар"єри політичної? Чи навпаки? Тому що словосполучення "боксуючий депутат" звучить не краще, ніж "танцюючий депутат" чи "співаючий депутат". Кар"єрному зростанню воно не сприяє.

Зараз ви читаєте новину «Кличко ризикує повернутися побитим депутатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути