Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2018 07:40

Кияни обіграли "Шахтар"
2

Півзахисник київського ”Динамо” Володимир Шепелєв (крайній праворуч) забив єдиний м’яч у ворота ”Шахтаря” в центральному матчі 27-го туру чемпіонату України з футболу
Фото: www.fcdynamo.kiev.ua

У центральному матчі чемпіонату України з футболу київське "Динамо" в Харкові переграло "Шахтар" — 1:0.

Переможний м'яч наприкінці першого тайму після грубої помилки захисника "гірників" Давида Хочолави забив Володимир Шепелєв. Тепер відстань між коман­дами — три очки. Вони ще зіграють у Києві. Шанси "Шахтаря" вищі, бо має кращу різницю забитих та пропущених м'ячів. Саме це стане визначальним, якщо "­Динамо" переможе в домашньому матчі.

Вирішальним моментом харківської гри стала тренерська дуель Паулу Фонсеки та Олександра ­Хацкевича. У цьому чемпіонаті португальський спеціаліст ще не перемагав "Динамо". Його команда жодного разу не забила киянам.

Очікувалося, що "динамівці" будуть грати від захисту через швидкий вихід з оборони. Але з перших хвилин "Динамо" запропонувало супернику високий пресинг. Були перекриті завжди активні фланги "Шахтаря". Головний двигун донеччан бразилець Фред був щільно закритий. Навіть Ракицький не міг звично починати атаки своєї команди через постійний пресинг Бесєдіна.

Рішенням поставити Шепелєва ближче до атаки Хацкевич не тільки виграв середину поля, але й загнав у кут опонента з "Шахтаря". Господарі виглядали розгубленими, не розуміли, що мають робити на полі. Командних дій не було, а індивідуальні спроби впирались у злагоджену гру "динамівців".

Здавалося, що після поразки наприкінці лютого від "Вересу" у Львові — 1:3 — майбутнього в "Динамо" в Хацкевича вже немає. Однак команда додала після 15 березня, як тренер й обіцяв на початку другої частини сезону. Дала ефект відмова від досвідчених футболістів, які мають проблеми з мотивацією, на користь молодих гравців. Бурда видається нічим не гіршим за Хачеріді. Бесєдін посадив на лавку Мораєса та Мбокані.

"Шахтар" розчарував. Причиною такої пасивної гри може бути невизначеність із майбутнім деяких гравців та головного тренера. У когось завершується контракт, хтось бачить себе в іншому клубі. Одночасно вести переговори та думати про гру неможливо. Однак не варто відкидати версію, що тренерський штаб вивів "гірників" на пік форми перед матчами Ліги чемпіонів із "Ромою". Зараз прийшов спад. Футболісти — не роботи, не можуть грати на одному рівні цілий сезон. Цікаво, це початок кризи "Шахтаря" чи сильна гра "Динамо"?

— Чекав більшого від обох команд, — зізнається колишній футболіст харківського "Металіста" Сергій Чуйченко, 49 років. — До голу у ворота П'ятова гра була доволі інертна. ­Команди більше вичікували помилки суперника. Першим помилився "Шахтар". Після ­цього намагався атакувати, але багато небезпечних моментів за матч не створив.

Циганков провів хорошу гру. Можливо, не був активний в атаці, однак багато допомагав у командних діях та Кендзьорі в обороні. Паулу Фонсека не налаштував своїх підопічних. Після Ліги чемпіонів та доволі легких перемог у чемпіонаті їм не вистачило мотивації. Перший дзвіночок, що грати на нічию не можна, був ще в Римі, де "Шахтар" програв — 0:1 і припинив боротьбу в єврокубках. Інтрига в чемпіонаті буде. "Динамо" відчуло, що може поборотися за золоті нагороди.

Футбол. Чемпіонат України 2017/18. Прем'єр-ліга

Другий етап. За 1–6 місця

Результати матчів ­27-го туру

"Шахтар", Донецьк — "Динамо", Київ — 0:1 (0:1)

14 квітня. Харків. Стадіон "Металіст". 26 679 глядачів. +12°С

Суддя: Костянтин Труханов, Харків

"Шахтар": П'ятов — Бутко, Хочолава, Ракицький, Ісмаїлі — Степаненко (Дентіньо 70), Фред — Тайсон, Алан Патрик (Кайоде 83), Марлос (Коваленко 83) — Феррейра.

Тренер: Паулу Фонсека, Португалія

"Динамо": Бойко — Кендзьора, Бурда, Шабанов, Піварич — Гармаш (Жуніор Мораєс 82) — Циганков, Буяльський (Ротань 60), Шепелєв, Вербич — Бесєдін (Мбокані 65).

Тренер: Олександр Хацкевич, Білорусь

Гол: Шепелєв, 32

Вилучення: Тайсон, 94

"Маріуполь", Донеччина — "Верес", Рівне — 2:0

"Зоря", Луганськ — "Ворскла", Полтава — 0:3

28-й тур

21 квітня, субота

17.00 "Шахтар" — "Ворскла" ТБ: "Футбол 2"

22 квітня, неділя

14.00 "Зоря" — "Маріуполь" ТБ: "2+2"

17.00 "Верес" — "Динамо" ТБ: "24"

Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перші матчі

24 квітня, вівторок

"Ліверпуль", Англія — "Рома", Рим, Італія

Повторний матч — 2 травня, середа

25 квітня, середа

"Баварія", Мюнхен, Німеччина — "Реал", Мадрид, Іспанія

Повторний матч — 1 травня, вівторок

Зараз ви читаєте новину «Кияни обіграли "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути