четвер, 06 серпня 2009 17:45

Кирило Петров готовий грати в Західній Європі

Автор: фото: УНІАН
  Кирило Петров з кубком чемпіонів Європи для 19-річних
Кирило Петров з кубком чемпіонів Європи для 19-річних

Минулої неділі юнацька збірна України стала чемпіоном Європи серед 19-річних футболістів. Капітан українців Кирило Петров увійшов до символічної збірної турніру. Корінний киянин, він виступає за "Динамо-2" із квітня 2007 року на позиції центрального півзхисника. Після фінального матчу на Євро Петров відповів на запитання "ГПУ".

— Перед фіналом з Англією Калитвинцев (головний тренер українців. — "ГПУ") додатково нас не "накачував", — каже Петров. — У нас була установка — забити швидкий м"яч. Потім ми відходили в захист і давали супернику грати, тримати м"яч і намагалися спіймати англійців на контратаках. Нам пощастило забити з двох стандартів. Гра проходила не на великих швидкостях. Під кінець чемпіонату всі вже втомилися. Чесно кажучи, мене й самого здивувала перемога.

2000-го юнацька збірна грала у фіналі чемпіонату і поступилася французам. Знали про це?

— Так. Але не більше. Не зациклювалися на історії, а намагалися довести, що ми не гірші за попередників. Свою гру на турнірі не виокремлював би — провів на середньому рівні.

Взірця футболіста для мене на сьогодні немає

Який із матчів турніру вам сподобався найбільше?

— Кожна гра була різною. Важко виділити якийсь один матч. Думаю, весь турнір ми провели на високому рівні. Хоча англійці, з якими стикалися двічі, точно не дали нам сумувати. Усе таки тамтешня прем"єр-ліга — найсильніша у світі, і грати у футбол вони вміють. Але я не можу відзначити якийсь один європейський чемпіонат. Стежу за всіма лігами. І взірця футболіста для мене на сьогодні немає.

На чемпіонат приїхали футбольні скаути. До вас ніхто не звертався з пропозиціями?

— Коли виходив на поле, то не думав про скаутів. А щодо пропозицій, то нічого не отримував. Продовжу виступати в "Динамо". Якщо з"являться якісь варіанти від західноєвропейських клубів, то хотілося б піти.

Основну динамівську команду донедавна очолював Юрій Сьомін. Тепер — Валерій Газзаєв. Тренувальний процес у "Динамо-2" зазнав якихось змін?

— Ні, абсолютно. Наша робота відрізняється від тренувань першої команди.

У "Динамо" на вашій позиції центрального півзахисника діють іноземні легіонери. Це знижує шанси на потрапляння Кирила Петрова до основного складу?

— Не хочу говорити про шанси. Треба працювати. А те, що середня лінія "Динамо" здебільшого складається з іноземців, не дивно. Їх купують не для того, щоб тримати на лаві запасних.

Зараз ви читаєте новину «Кирило Петров готовий грати в Західній Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути