четвер, 10 лютого 2011 06:15

Кирило Катрич хоче потрапити в хокейну збірну

Автор: фото з сайта www.wikimedia.org
  Захисник київського хокейного клубу Кирило Катрич два роки провів у Північній Америці. Грав у командах ”Бетл Кірк” та ”Сквад Сіті Маллардс”
Захисник київського хокейного клубу Кирило Катрич два роки провів у Північній Америці. Грав у командах ”Бетл Кірк” та ”Сквад Сіті Маллардс”

Київський "Сокіл" перервав п'ятиматчеву серію поразок у відкритому чемпіонаті Білорусі з хокею. Минулої суботи підопічні Олександра Сеуканда вдома перемогли новополоцький "Хімік-СКА" — 6:2. Після 50 матчів регулярного чемпіонату кияни займають сьоме місце з 76 очками.

Захисник "Сокола" Кирило Катрич, 26 років, став автором трьох результативних передач у матчі.

— Після серії невдач "Сокіл" опинився у психологічній ямі, — каже "ГПУ" Катрич. — Перемога над "Хіміком-СКА" додала нам впевненості, підняла настрій гравцям, вболівальникам та керівництву. Думаю, вона піде команді на користь.

Чим поясните спад у грі команди?

— Наші гравці не отримують вчасно платні. Навколоігрові нюанси відволікають від хокею, і це ні до чого хорошого не приводить. Крім того, команда підсіла фізично. У січні в нас був напружений ігровий графік — матчі проходили з перервою у два дні.

Яка тепер ситуація із зарплатою?

— Із нами розрахувалися тільки за листопад. Скоро мають виплатити за грудень і січень. Це я кажу за себе, адже приєднався до "Сокола" тільки минулого року. Хлопцям, які давно грають у команді, винні зарплату і премії за попередні сезони. Нам обіцяють, що все налагодиться.

"Сокіл" уже гарантував собі участь у плей-офф чемпіонату Білорусі.

— Ми хочемо завершити регулярний чемпіонат на шостому місці. Зараз там перебуває "Металургс" із Лієпаї. Нас ще чекає очна зустріч із латвійцями. Вони зручний для нас суперник. Сьоме місце — не відповідає потенціалу команди. За рівнем виконавців "Сокіл" — лідер Екстраліги.

У матчі проти "Хіміка" ви віддали три результативні передачі. Приємніше асистувати чи самому забивати?

— Однаково приємно і те, і інше. Головне, щоб ми перемагали. Як захисник, ставлю перед собою завдання менше пропускати. Ще хочеться потрапити в національну збірну і зіграти на чемпіонаті світу. Я жодного разу не виступав на такому рівні.

Із 10 по 12 лютого збірна України зіграє на третьому етапі Єврочеленджу в Норвегії. Канадський наставник Дейв Льюїс не включив вас у заявку команди.

— Засмутився. Чесно кажучи, сподівався, що виклик буде. Хотілося потрапити на збір, а там боротися за місце у складі.

Льюїс викликав вас на домашній етап Єврочелленджу, який проходив у Броварах. Які враження залишилися від знайомства з канадським фахівцем?

— Як і всім хлопцям, мені Льюїс сподобався. Тренер хоче, щоб один гравець завжди біг на ворота. У випадку кидка він міг добити шайбу.

Також Дейв вимагав від нас надійної гри в обороні. Усі хлопці робили те, що Льюїс показував на макетах. Думаю, усі його завдання нам вдалося виконати.

Зараз ви читаєте новину «Кирило Катрич хоче потрапити в хокейну збірну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути