Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2011 03:30

Кавані кращий за Ібрагімовича

Автор: фото: REUTERS/Stefano Renna
  Едісон Кавані святкує гол у ворота ”Ювентуса”
Едісон Кавані святкує гол у ворота ”Ювентуса”

У футбольному чемпіонаті Італії закінчилося перше коло. Найбільшою несподіванкою стала поточна позиція "Наполі" — команда посідає друге місце, поступаючись лідируючому "Мілану" чотирма пунктами.

"Наполі" двічі здобував титул чемпіона Італії — 1987-го та 1990 року, коли за команду виступав Дієґо Марадона. На початку тисячоліття четвертий за популярністю клуб Італії вилетів із вищої ліги і повернувся туди тільки влітку 2007-го.

В останньому турі чемпіонату країни неаполітанці вдома обіграли "Ювентус" — 3:0. Усі три голи у ворота туринської команди забив уругвайський форвард 23-річний Едісон Кавані. У грудні його м'яч у ворота румунської "Стяуа" вже в компенсований час вивів "Наполі" до плей-офф Ліги Європи, за кілька днів уругваєць повторив свій трюк у матчі чемпіонату проти "Лечче". Кавані — новий улюбленець уболівальників на "Сан Паоло", домашній арені "Наполі". Футболіст отримав прізвисько Матадор.

Італійську кар'єру Кавані розпочав у сицилійському "Палермо". 2007 року він перейшов туди з уругвайського "Данубіо". За три сезони в острівному клубі Матадор забив у чемпіонаті 32 голи. За півроку в "Наполі" — 13. Він лідирує у списку бомбардирів чемпіонату, тому немає сумніву, що власник "Наполі" Ауреліо де Лаурентіс викупить контракт Кавані в "Палермо" за 12 млн євро. Поки що уругваєць грає в Неаполі на правах річної оренди, яка обійшлася Лаурентісу в 5 млн євро. Щоправда, не виключено, що Матадор узагалі залишить Італію. Він потрапив у поле зору керівника англійського "Манчестер Юнайтед" Алекса Ферґюсона, готового віддати за нападаючого 25 млн євро.

Кавані — не класичний центрфорвард, він любить атакувати з флангів. Маневрений, постійно шукає м'яч, уміє завдати разючого удару з-за меж карного майданчика. У "Палермо" уругвайцю відводили роль форварда другого плану після Фабріціо Мікколі, у "Наполі" лідером нападу до початку сезону вважали Єзекіля Лавецці, але тепер усі точно знають, від кого з "партенопеї" (так називають неаполітанський клуб. — "ГПУ") слід чекати найбільшої небезпеки.

Господар "Палермо" Мауріціо Дзампаріні платив Кавані мільйон євро на рік, Лаурентіс  довів оклад Матадора до 1,8 млн. 100 тис. євро премії уругваєць отримає, якщо заб'є 20 голів за сезон, 200 тис. — якщо 30. Мізерні гроші порівняно з 9-мільйонною зарплатнею провідного форварда "Мілана" Златана Ібрагімовича. Але Лаурентіс переконаний, що Матадор кращий за Ібру. І має підстави: швед поки що забив на три голи менше.

Забив гол німцям

Торік улітку Матадор дебютував на Кубку світу. Із Дієґо Форланом і Луїсом Суаресом склав ударне тріо збірної Уругваю, яка посіла четверту позицію. На рахунку Кавані один гол — у ворота Німеччини в поєдинку за третє місце.

Зараз ви читаєте новину «Кавані кращий за Ібрагімовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути