середа, 23 вересня 2009 17:26

Катерина Бондаренко може ввійти до десятки найсильніших тенісисток світу

Автор: фотоз сайту www.sapronov-tennis.org
  Олена (ліворуч) та Катерина Бондаренки виступають за збірну України в розіграші Кубка Федерації. 6–7 лютого вони у Харкові протистоятимуть італійкам у чвертьфіналі світової групи
Олена (ліворуч) та Катерина Бондаренки виступають за збірну України в розіграші Кубка Федерації. 6–7 лютого вони у Харкові протистоятимуть італійкам у чвертьфіналі світової групи

Українка Катерина Бондаренко, 23 роки, вперше в історії жіночого вітчизняного тенісу вийшла до чвертьфіналу Відкритого чемпіонату США.

У рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA), опублікованому після турніру, вона вдруге в житті обійшла рідну сестру 25-річну Олену. Востаннє таке траплялося 13 лютого 2006 року. Тоді Катерина посідала 120-те місце, Олена — 126-те.

У найсвіжішому випуску рейтингу WTA сестри Бондаренко стали сусідами. У них 34-та (Катерина) і 35-та (Олена) сходинки.

"ГПУ" вирішила зазирнути в перспективи двох найсильніших українських тенісисток, порівняти їхню гру. Вони сім разів грали між собою. Поки що Олена Бондаренко веде в очних зустрічах — 4:3. Але цьогоріч кожна перемагала по разу.

1. Успіхи

Олена — 3.

За свою кар"єру виграла єдиний турнір — у Люксембурзі 2006-го. На турнірах Великого шолома далі третього кола не проходила. Має в активі ще три фінальні матчі на змаганнях WTA. Найвищий рейтинг у кар"єрі — 19-те місце. Для 25-річної спортсменки — посередній результат.

Катерина — 4.

На два роки молодша сестра теж здобула єдину перемогу в Бірмінгемі на траві (2008 рік). Але поза тим у неї в активі юніорський Вімблдон та чвертьфінал US Оpen. Такими успіхами ніхто в Україні похизуватися не може.

2. Фізичні дані

Олена — 3.

Тендітна та невисока (1,68 м), не може конкурувати за габаритами з молодими лідерками. Дінара Сафіна, що очолює рейтинг, має 1,82 м, а Каролін Возняцькі (п"ята ракетка світу) або Вікторія Азаренка — під 1,80 м.

Катерина — 4.

Бондаренко-молодша значно потужніша. Зріст 1,75 м дає змогу вдало грати на сітці та потужно подавати.

3. Техніка

Олена — 4.

Відсутність сильної подачі й нечаста гра на сітці змушує здебільшого залишатися на задній лінії корту. Довгі удари справа та потужний дворучний бекхенд зліва — класична техніка тенісисток, яким бракує фізичної кондиції грати агресивніше. Досить рідко вдається до вкорочування, різаних ударів для погашення темпу гри.

Олена може розплакатися на корті

Катерина — 5.

Здатна сильніше подавати та ефективніше грати біля сітки. Але основа її тенісу — атлетизм, стійкість, чудова гра на задній лінії. Може порадувати бездоганними прийомами. За відсутності травм швидко переміщається по корту, часто використовує косі удари й укорочені — в складних ситуаціях. У скрутне становище потрапляє за нестабільного удару справа.

4. Психологія

Олена — 2.

Легко може розплакатися, коли не йде гра. Їй вести в рахунку або відчувати моральну перевагу, щоб довести матч до перемоги.

Катерина — 5.

Спокійна й урівноважена. Любить грати з тенісистками, які стоять вище в рейтингу. Перемагала трьох перших ракеток світу — Венус Вільямс, Ану Іванович, Дінару Сафіну.

5. Перспектива

Олена — 3.

У 25 років може сподіватися хіба що на повернення до топ-20 гравців. Надто потужне покоління прийшло в теніс після неї.

Катерина — 4,5.

Може ввійти до топ-10, якщо закінчить цей рік у двадцятці.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Бондаренко може ввійти до десятки найсильніших тенісисток світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути