Ексклюзиви
четвер, 17 лютого 2011 03:30

"Карпати" можуть фінішувати четвертими"

Автор: фото з сайта www.rusteam.permian.ru
  Ігор Кульчицький
Ігор Кульчицький

Колишній капітан львівських "Карпат" Ігор Кульчицький, 69 років,  прокоментував перемогу підопічних Олега Кононова на турнірі "Копа дель Соль" в Іспанії. Він також оцінив новачків "зелено-білих" і перспективи команди в чемпіонаті України.

— "Копа дель Соль" — дуже вдалий турнір для "Карпат" у плані підготовки до сезону, — каже Ігор Кульчицький. — Суперники були сильні. Також була хороша нагода перевірити новачків.

Сподобався воротар Богатінов. Наші голкіпери Тлумак і Руденко на виходах майже не грають. А Богатінов дуже впевнено себе почував. Також він був упевнений, коли справа доходила до серії 11-метрових. Сподобався мені також іспанський нападник Лукас. Він має швидкість, здатний обіграти один в один, у пас може зіграти, допомагає півзахисникам і захисникам.

В Іспанії команда додавала від гри до гри і заслужено виграла "Кубок Сонця". Усі говорили, що "Шахтар" у фіналі був ослаблений. Не погоджуюся, тому що бразильці залишилися. А "Шахтар" виграє за рахунок бразильців. Просто "Карпати" дуже розумно побудували гру,  не давали бразильцям розвернутися, пресингували. "Шахтаря" взагалі не було видно.

У кого більше шансів стати основним воротарем?

— Думаю, Руденко рано чи пізно повернеться в Одесу. Буде у львів'ян двоє рівних воротарів — Тлумак і Богатінов. По тому, як відіграв Богатінов в Іспанії, гадаю, в нього більше шансів стати основним воротарем.

Нападників у "Карпатах" вистачає, але голів команда забиває мало.

— Немає форварда типу Селезньова, який завжди на вістрі, має відчуття гола. Також нападників травми мучать — Кузнецова, Зеньова, Батісту. Фактично зараз один Лукас поки що здоровий. Молодим Габовді й Гудимі треба рости і рости, набиратися досвіду і сил. Перейти з юнацького футболу в дорослий — непросто.

У цьому сезоні "Карпати" здатні піднятися вище свого п'ятого місця?

— У команди дуже важкий календар. Треба грати з командами, які вгорі турнірної таблиці. Багато що вирішуватиметься у першому матчі — виїзному проти "Арсенала". Якщо львів'яни не програють, тоді "Карпатам" буде реально поборотися за четверте місце.

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" можуть фінішувати четвертими"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути