середа, 26 вересня 2012 00:45

Капітан "Зеніта" відмовився виходити на поле

Автор: фото з сайта www.ua.championat.com
  Ігор Денисов — капітан ”Зеніта” та національної команди Росії. Незважаючи на переведення до дублюючого складу, має бути викликаний до табору збірної на жовтневі матчі кваліфікації до Кубка світу-2014
Ігор Денисов — капітан ”Зеніта” та національної команди Росії. Незважаючи на переведення до дублюючого складу, має бути викликаний до табору збірної на жовтневі матчі кваліфікації до Кубка світу-2014

Капітан петербурзького "Зеніту" Ігор Денисов, 28 років, відмовився виходити на поле в черговому матчі чемпіонату Росії проти команди "Крылья Советов". Причина: небажання клубу підвищувати йому заробітну платню. За свій демарш Денисов відправлений тренуватися в дублювальний склад команди.

Ігор Денисов — вихованець петербурзького футболу. Ключовий гравець команди в середині поля. Його контракт закінчується 1 червня 2015 року. Згідно з умовами угоди, футболіст має отримувати 3 млн євро щороку. У травні Ігор Денисов просив керівництво клубу підвищити оклад до 5 млн. Отримав відмову, суперечка здавалася вирішеною. Проте на початку вересня чемпіон Росії за 60 млн євро придбав у "Порту" бразильського форварда Халка і дав йому зарплату 10 млн на рік. Після цього Денисов знову підняв питання щодо збільшення його зарплатні й попросив про зустріч з Олексієм Міллером — главою "Газпрому", головним спонсором команди. Міллер на контакт не пішов.

Аргументи на користь Денисова

1. У "Зеніті" існує правило: жоден новачок не може отримувати із початку більше, ніж ветерани клубу. Інша річ, якщо він заслужить грою підвищення окладу як португалець Данні. Керівництво "Зеніта" про це знало, але дало Халку 10 млн, чим спровокувало конфлікт у команді. Із бразильцем уже посварилися ветерани "Зеніта". На тренуванні не спілкуються, у матчах — не віддають передачі. Халк захотів поговорити з російським кістяком клубу, але нічого з цього не вийшло. Проблема ще в тому, що бразилець має темний відтінок шкіри. А футболісти клубу й особливо вболівальники категорично проти цього. "Зеніт" для білих — їхнє гасло.

2. Халк — хороший футболіст, але не вищого рівня. Не Мессі чи Кріштіану Роналду, щоб давати йому таку зарплату. Він навіть не акумулює гру в нападі, діючи на фланзі. Чому Денисов, який "в'яже" гру "Зеніта", має отримувати втричі менше новоприбулого бразильця?

Аргументи на користь клубу

1. Яку і кому давати зарплату — справа виключно власників клубу. Денисов погодився свого часу на умови, має тривалий контракт і повинен його виконувати. Мова ультиматумів тут ні до чого. Ігор Денисов позиціонує себе як патріот клубу, але не вийшов на поле в період, коли команда переживає спад. Конфлікт не піде на користь футболісту — потенційний новий роботодавець може сплатити 12 млн євро відступних, але чи варто зв'язуватися з норовливим футболістом?

Виїзний матч проти "Крыльев Советов" чемпіон Росії зіграв унічию — 2:2. Петербуржці поступалися двома м'ячами, але відігралися. Один із голів забив Халк.

Зараз ви читаєте новину «Капітан "Зеніта" відмовився виходити на поле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути