Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2010 19:21

Капелло змінив капітана для Англії

Головний тренер збірної Англії Фабіо Капелло відібрав капітанську пов"язку у захисника "Челсі" Джона Террі. Відтепер команду на матчі виводитиме інший оборонець — Ріо Фердінанд.

Террі постраждав через те, що закрутив роман з французькою моделлю Ванессою Паррансель, колишньою подругою партнера по збірній Уейна Бріджа. За це його атакували місцеві газети: Джон зрадив дружину, значить, збірна у кризі.

Стен Коллімор, колишній форвард "Ліверпуля", вважає, що Англію має турбувати, як Террі грає у футбол, а не те, чи вірний він своїй дружині.

Такої ж думки тренер "Челсі" Карло Анчелотті — його не цікавить особисте життя капітана клубу, батька двох дітей. Анчелотті може дозволити собі спокій: Брідж залишив "Челсі" і пішов до "Манчестер Сіті". Ніякий внутрішньокомандний розкол "аристократам" не загрожує.

Террі не пощастило — він зв"язався з подругою партнера

У збірній Англії інша ситуація. Брідж — кандидат до національної команди, хоча за здорового Ешлі Коула йому не стати основним лівим захисником. Уейн відмовився грати за збірну, доки там буде Террі. Інші футболісти команди Капелло також могли б спокійно сприйняти загул капітана "Челсі". З ким не буває — Бекхем у Мадриді також не встояв перед власною перекладачкою. Террі не пощастило, бо він зв"язався з подругою партнера по національній команді. Іншим учасникам збірної важко буде сприйняти цей факт. Тому в Англії жартують, що Террі обов"язково треба брати до Південної Африки на фінальний турнір Кубка світу — тоді решта гравців буде спокійною за своїх дружин.

Але якими можуть бути справжні мотиви вчинку Капелло? Італієць ніколи не зважав на громадську думку і завжди робив по-своєму. Важко повірити, що Фабіо тепер відступив від своїх принципів і позбавив статусу Террі через цей його вчинок, а не через рівень гри. До Джона на полі не було претензій. Але бути капітаном — значить, виконувати особливу місію, давати цій команді щось більше, ніж просто добре грати. А Террі жертвує собою тільки у матчах за клуб. 2007-го він пропустив вирішальний матч із хорватами, пославшись на травму, хоча за два дні грав у складі свого "Челсі". І нехай та історія була ще до появи Капелло на Туманному Альбіоні, де гарантія, що вона не повториться?

Зараз ви читаєте новину «Капелло змінив капітана для Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути