Ексклюзиви
середа, 25 липня 2012 00:45

Калитвинцев може поїхати до Росії

Автор: фото з сайта www.podrobnosti.ua
  Юрій Калитвинцев у сезоні 2001/02 працював у вищій лізі з ужгородським ”Закарпаттям”
Юрій Калитвинцев у сезоні 2001/02 працював у вищій лізі з ужгородським ”Закарпаттям”

Юрій Калитвинцев, 44 роки, залишив посаду тренера збірної України. Він працював на ній із 1 лютого 2010 року. Тоді був призначений асистентом Мирона Маркевича, а за півроку став виконувачем обов'язків головного тренера. Після приходу Олега Блохіна до національної команди торік у квітні Калитвинцев погодився бути його помічником, але ще до Євро-2012 попередив, що після турніру прагнутиме працювати самостійно.

— Для збірної України відхід Калитвинцева взагалі не втрата, тим більше, знову без роботи Семен Альтман, — каже "ГПУ" колишній футболіст київського "Динамо" Віктор Хлус, 54 роки. — Є люди, які народжені бути другими тренерами: в усьому догоджати головному, макети полем переносити під час тренування. Калитвинцев не з таких: його обсяг знань, здатність до аналітичного мислення цілком дозволяють працювати головним. Юрій Миколайович обрав правильний час для того, щоб залишити збірну. Ще рік-два, і він би "стухнув" як самостійна одиниця. Інша річ, що прорватися в коло наближених до клубних президентів тренерів йому буде нелегко. У нас дуже вузький список фахівців, які "кочують" із одного клубу в інший. Тому я не виключаю, що Калитвинцев поїде до Росії. Можливо, навіть не в клуб тамтешньої прем'єр-ліги.

В українській прем'єр-лізі останній матч ганебно програли львівські "Карпати".

— Не думаю, що Львів — оптимальний варіант для Юрія, — говорить експерт. — "Карпатам" потрібен кризовий менеджер. Калитвинцев до таких не належить.

Найбільшим досягненням Юрія Калитвинцева як головного тренера стала перемога збірної 19-річних на чемпіонаті Європи три роки тому. У сезоні 2001/02 був головним тренером ужгородського "Закарпаття" — це єдиний поки що досвід роботи у вищій лізі. Команда посіла останнє місце й "вилетіла" до першого дивізіону.

Зараз ви читаєте новину «Калитвинцев може поїхати до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути