вівторок, 20 жовтня 2009 18:19

Кака проти "Мілана"

Улітку 2000 року колишній ідол уболівальників "Фіорентини" Габріель Батістута перейшов до "Роми". Перейшов, аби здобути титули, і був абсолютно правий: у перший свій сезон під орудою Фабіо Капелло аргентинець виграв чемпіонат Італії. А в домашньому матчі проти фіалок забив єдиний гол у зустрічі. За 10 хв. до завершення поєдинку. Забив, а потім заплакав.

Сьогодні у третьому турі Ліги чемпіонів іспанський "Реал" прийматиме італійський "Мілан". Зустріч примітна не тим, що зійдуться найтитулованіші клуби Європи, які 16 разів вигравали головний клубний турнір Старого Світу. Не тим, що керівники команд Флорентіно Перес та Адріано Галліані — друзі, а друзів перемагати завжди приємно. І "Реал" навряд чи думатиме про те, щоб взяти реванш за квітень 1989-го, коли "Мілан" розбомбив мадридський клуб 5:0 на рідному стадіоні у півфіналі, а у наступному розіграші обіграв вершкових у 1/8 фіналу.

Сьогодні проти "Мілана" має зіграти Кака — колишня зірка італійського клубу. Його придбали 2003-го в "Сан-Паулу" за 8 млн євро, а нинішнього літа продали "Реалу" за 67. Кака виграв у "Мілані" усі найважливіші трофеї клубного футболу, відіграючи у їх здобутті вирішальну роль. Кака був улюбленцем фанів "Мілана", які годинами простоювали біля клубного офісу, протестуючи щодо продажу бразильця.

Шевченкові пощастило більше, ніж Кака

"Реал" купив Кака, бажаючи зробити його новим Зіданом. Навколо найкращого футболіста світу-2007, за задумом Переса, має будуватися гра мадридців. Поки що це дається важкувато. Кака змушений змінити свій ігровий стиль — швидкісний дриблер у "Мілані", бразилець намагається сповна розкрити у собі диспетчерські якості на новому місці роботи.

Кака заздалегідь відмовився бити пенальті у ворота "Мілана", віддаючи це право Криштіану Рональду — головній зірці "Реалу". Але той травмований і сьогодні на поле не вийде. Без Рональду, але з бразильцем "Реал" не зміг яскраво відіграти проти міцної "Севільї". Кака потрібно буде довести, що він зуміє компенсувати відсутність португальця і на нього у важливих матчах можна покластися. Так як це шість років він робив у "Мілані".

Але найважче для Кака станеться через два тижні. Третього листопада він має вийти на колись рідний стадіон "Сан-Сіро". І зіграти проти "Мілана" в Італії. Зіграти проти тих уболівальників, кому твердо обіцяв залишитися. І можливо, навіть заплаче як Батістута. Андрієві Шевченку пощастило більше. Він не хотів і поки що ніколи не грав проти "Мілана" в офіційних матчах.

Зараз ви читаєте новину «Кака проти "Мілана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути