Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2013 07:30

Через Ломаченка "отамани" втратили очко

Минулої п'ятниці, 18 січня, в Алмати "Українські отамани" розгромно програли казахстанській команді "Астана Арланс" — 1:4. Це був перший матч другого кола в рамках третього сезону Всесвітньої серії боксу — WSB. Українці втрималися на четвертому місці в групі В. Воно є прохідним на шляху до чвертьфіналу змагань. На очко від нас відстає німецька команда.

Поразка з великим рахунком не принесла "отаманам" жодного пункту. Якби українці казахам поступилися мінімально, заробили б очко.

Наші програли тактично. Тиждень перед тим у бій проти резервного складу британців кинули всі головні козирі — олімпійців Василя Ломаченка, Олександра Усика та Олександра Гвоздика. За правилами WSB, лідери українців не могли битися в Алмати, адже виступали в поєдинку семиденної давнини проти британців. А пройти мало бодай 10 днів.

Тренерський склад "отаманів" на чолі з Михайлом Мельником планував задіяти у виїзному матчі з казахами Василя Ломаченка. Це практично гарантувало б нам мінімальну поразку від казахів, а отже один пункт у турнірну таблицю. І не завадило б здолати британців — їх українці перемогли 4:1.

Проте незадовго до матчу з британцями тренери зробили несподівану заміну —  Ломаченка на Руденка. Офіційне пояснення звучало так: "Руденко не в найкращій формі, у нього наслідки респіраторної хвороби". А на передматчевій прес-конференції в Казахстані Михайло Мельник назвав іншу причину заміни: "Ломаченка вирішили виставити в домашньому матчі у зв'язку з увагою до нього українських уболівальників і преси. Є ще питання реклами".

"ГПУ" стало відомо з достовірних джерел, що Василь Ломаченко в ультимативній формі відмовився їхати до Казахстану. Його підтримали Усик і Гвоздик. Вони пригрозили, що не підпишуть контракти з "Українськими отаманами", якщо тренерський штаб захоче задіяти Ломаченка у виїзному матчі з казахами. Олімпійці, вочевидь, поки що виступають за "отаманів" на гонорарній основі.

Авторитет Ломаченка, Усика і Гвоздика, їх заслуги перед українським боксом — безсумнівні. Але їхня позиція в даній ситуації — дивна. Команда через демарш втратила цінне очко. Позиція Ломаченка також не сприяє згуртованості та єдності колективу, протиставляє зіркових олімпійців решті боксерам команди, ставить під сумнів авторитет тренерського складу. За такого стану справ команда навряд чи матиме великі перспективи.

Зараз ви читаєте новину «Через Ломаченка "отамани" втратили очко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути