середа, 11 лютого 2009 16:54

Хокей треба повернути з магазину до Києва

Національна збірна України з хокею програла відбірковий турнір за право грати на зимових Олімпійських іграх-2010 у Ванкувері. Наші спортсмени поступилися господарям кваліфікаційного турніру латвійцям, які й поїдуть на Ігри.

Чи могли українці виграти? За певних обставин — так. Бо в наших головних конкурентів із Латвії теж не дуже перспективна команда, складена здебільшого із гравців віком за 30 років. Як і українці, латиші "доїдають" щедрий спадок радянського хокею. Прибалти також не мають на підході талановитої молоді на заміну ветеранам, які вже другий десяток років захищають честь національного хокею.

Під час вирішальної гри Латвія — Україна складалося враження, ніби телевізійна трансляція йде в уповільненому режимі, наче на відеоповторах. Гравці обох команд украй повільно пересувалися майданчиком. Швидких контратак, якими славились київський "Сокіл" та ризьке "Динамо" у 80-ті роки минулого століття, не було взагалі. Відібравши шайбу на своїй половині майданчика, гравці обох команд частіше бігли не вперед, а назад до своїх воріт, аби трохи віддихатися і зробити зміну складів. Цього разу пощастило господарям. Хоча, поза сумнівом, на Олімпійських іграх Латвія не претендуватиме не те що на медалі, а й на якесь пристойне місце.

На Олімпіаду слід або їхати за медалями, або не їхати взагалі

Одразу після поразки один з українських хокеїстів спересердя зауважив, що очікувати чогось більшого від команди було важко: "Збірна вже десять років грає одним складом, а єдина професійна команда проводить матчі в магазині…" Він мав на увазі торговельний комплекс у Броварах, на ковзанці якого київський "Сокіл" грає в офіційних матчах вищої ліги чемпіонату Росії.

Може, воно й на краще, що наші хокеїсти не стали олімпійцями. Інакше керівники українського хокею іще чотири роки прикривали б цим "успіхом" незадовільні результати своєї роботи. За радянських часів "Сокіл" вийшов до вищої союзної ліги, здобув призове місце. Та відтоді минуло більше 20 років. Тепер слід іще раз подолати цей шлях. І насамперед — заявити "Сокіл" до Континентальної хокейної ліги, де виступають найсильніші команди Росії.

Як на мене, на Олімпіаду слід або їхати за медалями, або не їхати взагалі. Перший крок, як бачимо, зроблено. Тепер слід робити наступні. Для початку хоча б повернути команду "Сокіл", де мають зростати юні хокейні таланти, з броварського магазину до Києва.

І ще одне. Телевізійна трансляція відбіркового турніру Олімпіади за участі  збірної України на Першому телеканалі супроводжувалася  непрофесійним коментарем. Хоча здібних молодих телевізійних коментаторів, на відміну від хокеїстів, у нас сьогодні не бракує.

Зараз ви читаєте новину «Хокей треба повернути з магазину до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути