вівторок, 04 вересня 2018 05:45

Хацкевич працює чесно, але "Динамо" потрібен особливий тренер

Автор: REUTERS
  Головний тренер київського ”Динамо” Олександр Хацкевич: ”Я тут з 1996 року. У першому таймі мені було соромно за гру команди”
Головний тренер київського ”Динамо” Олександр Хацкевич: ”Я тут з 1996 року. У першому таймі мені було соромно за гру команди”

Я так і не зрозумів систему підготовки "Динамо" до матчів кваліфікації Ліги чемпіонів. Динамівцям бракує тактичного різноманіття. Усі матчі схожі між собою. Але ж не можна грати з однією тактикою проти "Олександрії" та "Аяксу". Це абсолютно різні команди. Вся ця прогнозованість дає можливість серйознішому суперникові підготуватися з врахуванням сильних і слабких сторін "Динамо".

Напередодні матчів проти "Аяксу" турбувався. Дива у футболі бувають, але для цього потрібен надійний воротар і нападаючий, який забиватиме м'ячі. От якраз із форвардом у "Динамо" великі проб­леми. За літо не змогли підсилити позицію якісним гравцем. Ще й Артем Бесєдін травмувався. Тому вся відповідальність упала на молодих гравців. А вони ще не зовсім готові.

Я ніколи не бачив, щоб одна команда мала таку перевагу над іншою в кваліфікації Ліги чемпіонів. 54 удари за два матчі по воротах Бойка. Це говорить, що "Динамо" просто не було готове чинити опір супернику. Олександр Хацкевич повинен хоч для себе відповісти: що він хотів показати в цих матчах і чому це не вийшло?

Провальною була гра півзахисту "Динамо". "Аякс" комбінував як хотів на чужій половині поля, а Супряга був відрізаний від півзахисників. Тут проблема в тому, що не Хацкевич добирав собі цих гравців. Так не має бути. Тренер повинен брати гравців під власне бачення футболу, як режисер у театрі добирає акторів.

Олександр Хацкевич працює чесно на своєму рівні. Знайшов підхід до футболістів, створив хороший мікроклімат у ­команді. Але для того, щоб вийти на новий рівень, повернути європейську репутацію, треба бути особливим. На жаль, цього в Хацкевича немає. Є певний рівень, який він навряд чи зможе подолати — поставити якісну гру команді та визначити пріоритетні цілі в розвитку клубу.

"Динамо" потрібно шукати того, хто зможе вивести ­команду на новий рівень, має успішний досвід роботи в інших клубах порівняно невисокого класу. А просто так змінювати тренера — сенсу немає.

Передумав йти з посади

— Треба бути мужиком до кінця. Я тут із 1996 року і за гру в першому таймі мені було соромно. Ця поразка повністю на мені. Треба прийняти рішення, яке піде на користь команді, — каже головний тренер київського "Динамо" 44-річний Олександр Хацкевич.

У неділю його команда зазнала першої поразки в нинішньому чемпіонаті. Поступилися вдома львівським "Карпатам" — 0:2. Віддали лідерство "Шахтареві" навіть за втраченими очками.

Ці слова фахівця розцінили як бажання піти у відставку. Але пізніше Хацкевич дав зрозуміти, що не робитиме різких рухів.

— Важливо тримати удар. Після гри заполонили емоції. Переговоримо з президентом клубу. Футболісти мене підтримують. Я не йду.

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич працює чесно, але "Динамо" потрібен особливий тренер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути