Ексклюзиви
вівторок, 19 березня 2019 00:20

Хацкевич не знав, як грати проти "Челсі"

 

Київське "Динамо" припинило боротьбу у футбольній Лізі Європи на стадії 1/8 фіналу. Підопічні тренера 45-річного Олександра ­Хацкевича програли англійському "Челсі" із загальним рахунком — 0:8. Ганебною була поразка в повторному матчі — 0:5. З таким рахунком "Динамо" вдома у єврокубках ніколи не програвало — хоча грають на міжнародному рівні із сезону 1965/66.

До ігор із "Челсі" кияни підійшли непідготовленими. Усі розуміли: пройти англійський топ-клуб буде складно. Важливо відіграти гідно. Не вдалося. Головна причина — нездатність тренерського штабу продумати дієвий план на гру. За складом "Динамо" поступиться суперникові. Тим більше — без Бенжаміна Вербича і Франа Сола. Тож допомогти могла тільки правильно обрана тактика й несподівані ходи під час ігор.

Перший удар у Лондоні був болючий. "Челсі" переміг — 3:0 і зняв усі запитання щодо учасника чвертьфіналу від цієї пари. Відповідно — у повторному матчі були сподівання, що "Динамо" зіграє на рівних і хоча б у якийсь відрізок поєдинку змусить суперника нервувати. Нічого подібного не сталося. "Челсі" грав не основним складом, без свого лідера Едена Азара, але діяв на таких швидкостях, за якими команда Хацкевича не встигала. У гравців гостей постійно було бодай одне рішення, як далі розвивати атаку. "Динамівці" тріщали у всіх лініях, тому суперник одним пасом міг створити голевий момент і реалізувати його.

"Динамо" часів Валерія Лобановського могло розраховувати на атлетизм. Зараз цього "козиря" в команди немає: європейські клуби фізично підготовлені не гірше. Нічим іншим кияни "брати" не можуть.

Це повний провал тренерського штабу на чолі з Олександром Хацкевичем. Подібне сталося влітку проти нідерландського "Аякса". Після того кияни програли вдома львівським "Карпатам" і Хацкевич мав подати у відставку. Президент Ігор Суркіс її не прийняв.

Саме він — головний винуватець того, у якому стані перебуває команда. Суркіс не може зняти Хацкевича, бо не має альтернативи. Президент бере футболістів для білоруського тренера, а той не тільки не може розкрити їхній потенціал — за теперішнього тренерського штабу футболісти тільки деградуватимуть. Приклад — Віктор Циганков.

7 квітня "Динамо" зіграє з "Шахтарем" у чвертьфіналі Кубка України. Поразка означатиме, що "Динамо" у третій сезон Хацкевича не виграло жодного трофея, крім напів­офіційного суперкубка. Семиочкову відстань від "Шахтаря" у чемпіонаті Хацкевич за 10 турів не відіграє. Суркіс має думати про його наступника. Найочевидніший кандидат — 48-річний Юрій Мороз, тренер "Динамо" серед 21-річних. Він виграв чемпіонат України з відривом від "Шахтаря" у 17 очок, а позаторік грав у 1/8 фіналу юнацької Ліги чемпіонів.

Футбол. Чемпіонат України 2018/19. Прем'єр-ліга

Результати матчів 22-го туру

"Зоря", Луганськ — "Шахтар", Донецьк — 0:1; "Олімпік", Донецьк — "Динамо", Київ — 1:2; "Десна", Чернігів — "Львів" — 0:1; "Карпати", Львів — "Маріуполь", Донеччина — 1:1; "Чорноморець", Одеса — "Олександрія", Кіровоградщина — 0:3

"Арсенал", Київ — "Ворскла", Полтава — матч закінчився вчора ввечері

Перший етап чемпіонату України закінчено. Далі команди розподіляться на дві групи по шість команд. Перша вестиме боротьбу за медалі й місце в єврокубках, друга — за збереження позиції у прем'єр-лізі на наступний сезон.

Ліга Європи 2018/19. 1/8 фіналу. Повторний матч

"Динамо", Київ, Україна — "Челсі", Лондон, Англія — 0:5

Перший матч — 0:3

1/4 фіналу

"Славія", Прага, Чехія — "Челсі", Лондон, Англія

"Бенфіка", Лісабон, Португалія — "Айнтрахт", Франкфурт, Німеччина

"Вільярреал", Іспанія — "Валенсія", Іспанія

"Арсенал", Лондон, Англія — "Наполі", Неаполь, Італія

Стартові матчі — 11 квітня, четвер, на полях команд, указаних першими. Повторні — 18 квітня, четвер

1/2 фіналу

"Арсенал"/"Наполі" — "Вільярреал"/"Валенсія"

"Славія"/"Челсі" — "Бенфіка"/"Айнтрахт"

Перші матчі — 2 травня, четвер, повторні — 9 травня, четвер

Фінал — 29 травня, середа, у Баку, Азербайджан

Ліга чемпіонів 2018/19

1/4 фіналу

9 квітня, вівторок

"Ліверпуль", Англія — "Порту", Португалія

"Тоттенхем", Лондон, Англія — "Манчестер Сіті", Англія

Повторні матчі ці пари команд проведуть 17 квітня, середа

10 квітня, середа

"Аякс", Амстердам, Нідерланди — "Ювентус", Турин, Італія

"Манчестер Юнайтед", Англія — "Барселона", Іспанія

Повторні матчі ці пари команд проведуть 16 квітня, вівторок

1/2 фіналу

"Тоттенхем"/"Манчестер Сіті" — "Аякс"/"Ювентус"

"Манчестер Юнайтед"/"Барселона" — "Ліверпуль"/"Порту"

Перші матчі — 30 квітня/1травня, вівторок/середа, повторні — 7/8 травня, вівторок/середа

Фінал — 1 червня, субота, у Мадриді, Іспанія

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич не знав, як грати проти "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути