Ексклюзиви
четвер, 18 червня 2020 00:31

Гвоздик закінчив кар'єру боксера заради бізнесу

Автор: ukranews.com
  Олександр Гвоздик закінчив кар’єру у 33 роки
Олександр Гвоздик закінчив кар’єру у 33 роки

Минулого тижня бронзовий призер Олімпійських ігор 2012 року, чемпіон світу серед професіоналів у 2018–2019-х Олександр Гвоздик оголосив про завершення спортивної кар'єри. Йому 33 роки — це найкращий вік для професійного боксера напівважкої ваги. За шість років професійної кар'єри він провів 18 поєдинків — 17 перемог загалом, 14 нокаутом. Програв останній бій — торік у жовтні росіянину Артурові Бетербієву. Суперники змагалися за два чемпіонські титули.

Гвоздик не коментує причини відставки. Його менеджер Егіс Клімас розповів, що боксер має намір зосередитися на бізнесі.

— Олександр зрозумів, що займатися одночасно і спортом, і бізнесом не вийде. Він із тих, хто віддається справі на 100 відсотків. Тому Гвоздик якийсь час думав, що робити далі. Це його вибір.

Рішення Гвоздика здивувало, але не шокувало. Є немало логічних пояснень. Із коронавірусної паузи бокс вийде цілком інший. У декілька разів зменшаться гонорари бійців, ставка промоутерів робитиметься на вужчу когорту боксерів — найпопулярніших, з найбільшою фанатською базою, найперспективніших. Скромний і стриманий Гвоздик до таких не належить. В американській компанії "Топ Ренк" він і до пандемії не був у топі. Тепер точно на нього ніхто ставку не робив би.

За останній поєдинок проти Бетербієва харків'янин отримав рекордний у кар'єрі гонорар — майже 37,1 млн грн. Виходити на декілька наступних поєдинків за винагороду вдесятеро меншу — треба бути сильно одержимим ідеєю знову зійти на чемпіонський трон чи взяти реванш у росіянина. Очевидно, такої спортивної мотивації Гвоздику бракує.

Поразка від Бетербієва позначилася на здоров'ї Олександра, підламала його психологічно. Могла і підірвати бойовий дух перемога над Адонісом Стівенсоном у грудні позаторік. Бій ледь не завершився трагедією. Після нього в канадця діагностували крововилив у мозок. Боксер упродовж трьох тижнів перебував у стані штучної коми. Такі ситуації часто підкошують спортсменів-переможців, і вони не можуть більше вийти на попередній рівень. Особливо — коли в тебе сім'я, троє дітей.

За сприятливих обставин Гвоздик ще може повернутися в бокс — вік дозволяє. Для цього йому має надійти фінансово спокуслива пропозиція на статусний бій.

Зараз ви читаєте новину «Гвоздик закінчив кар'єру боксера заради бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути