вівторок, 07 грудня 2010 06:30

Гусєв відповів білорусам

Минулого четверга київське "Динамо" перемогло білоруський БАТЕ 4:1 у виїзному матчі Ліги Європи. Після поєдинку півзахисник киян Олег Гусєв сказав, що його команда обіграла би білоруських "трактористів" і на снігу, і на пляжі, і в пустелі. Це була відповідь на слова захисника господарів Ігоря Шитова: той вважає, що від київського "Динамо" залишилося тільки ім'я.

Гусєв мовчав після першого нічийного матчу, а висловився вже коли в Мінську "динамівці" довели, що чемпіон Білорусі їм не рівня. Зрозуміло, що накипіло, тому й сказав жорстко.

Проте не можна не визнати, що по суті Шитов правий. Що нинішнє "Динамо" не порівняєш із тією командою, яка була в кінці 1990-х і виходила до півфіналу Ліги чемпіонів. Що кілька років тому кияни встановлювали антирекорди у груповому турнірі Ліги чемпіонів, а нині випали з когорти грандів українського футболу — там тепер тільки "Шахтар". Що навіть у чемпіонаті України суперники виходять на "Динамо" без тремтіння в колінах і до матчу точно не здаються.

Нинішнє "Динамо" не порівняєш із командою кінця 1990-х

Було б ще краще, якби Шитов узагалі не мав можливості говорити про "Динамо" як про майбутнього опонента в Лізі Європи. Тільки навесні кияни розбазарили істотну, як для чемпіонату України, очкову перевагу над "Шахтарем", а влітку той же Гусєв не забив "вірні" голи в амстердамському поєдинку за право кваліфікуватися до Ліги чемпіонів.

Поки що "Динамо" змушене платити за рахунками, які їм пред'являють не "Арсенал" чи "Валенсія", а БАТЕ і "Шериф".

17 грудня кияни дізнаються про першого суперника в плей-офф Ліги Європи. І, можливо, хтось із футболістів цього суперника, глянувши на результат матчу "Динамо" в Тирасполі, назве його командою вже не середнього, а низького рівня.

Імовірно, цей суперник буде вищий класом за БАТЕ. Але хочеться вірити, що Олег Гусєв із партнерами і йому зуміють затулити рота.

Зараз ви читаєте новину «Гусєв відповів білорусам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути