пʼятниця, 27 вересня 2013 05:00

Григорчук в Одесі може повторити харківський шлях Маркевича

Автор: фото з сайта www.sport-express.uа
  Роман Григорчук — уродженець міста Коломия Івано-Франківської області. У ”Чорноморці” працює з листопада 2010-го
Роман Григорчук — уродженець міста Коломия Івано-Франківської області. У ”Чорноморці” працює з листопада 2010-го

Одеський "Чорноморець" у нинішньому сезоні пройшов три кваліфікаційні раунди Ліги Європи і пробився до групового турніру. У чемпіонаті України підопічні 48-річного тренера Романа Григорчука ділять друге-третє місце з "Дніпром". 28 вересня одесити зіграють у Дніпропетровську — початок матчу о 19.30, пряма телетрансляція на каналі "2+2".

Колишній футболіст донецького "Шахтаря" Віктор Грачов, 57 років, пояснює причини успішності "Чорноморця".

— Основна — робота тренера, — каже експерт. — Роман Григорчук устиг попрацювати в Прибалтиці, набув певних навичок. Уміє підтримувати мікроклімат у колективі. Має довіру президента та всі умови для хорошої творчої праці.

Другий чинник — правильна стратегія одеситів. Команда дотримується чіткої фінансової політики. Не купує гравців за 10 мільйонів доларів. Можливо, з часом вони переглянуть свій бюджет, але поки що надають перевагу еволюційному шляху перед революційним. Купують сильних гравців з українського чемпіонату — Гая, Прийомова, Самодіна, Антонова. "Влучили" з ними стовідсотково — новачки одразу заграли. А можна було купити умовного Халка і зіпсувати атмосферу в роздягальні на довгі роки. Новобранці не те, що замінили відбулих Бурдужана й Політило, вони перевершили їх. Політило гарно грав тільки на своїй половині поля. Діапазон дій Гая значно ширший.

Третя умова — міцний центр поля. Крім Гая, там виходять Бобко й Ковальчук. Бобкові пішло на користь переведення з флангу півзахисту в центр. Не здивуюся, якщо його невдовзі викличуть до лав національної збірної. Ще кілька деталей: міцний воротар Безотосний та якісні легіонери — Леонардо, Фонтанелло, Рієра.

У першому колі "Чорноморцеві" належить зіграти з "Дніпром" та "Металістом". Хто з цих суперників легший для одеситів?

— Переконаний — "Дніпро". І в одеситів, і в дніпропетровців однаковий стиль — швидка комбінаційна гра, короткий пас. "Металіст" майже не помиляється в обороні. Про дніпропетровців цього не скажеш.

 

У київського "Динамо" відчутна тренерська проблема. Теоретично, чи здатний Григорчук її вирішити?

— Я —  один із небагатьох, хто підтримав рішення Олега Блохіна змінити тренерський штаб. Упевнений, що після цього "Динамо" заграє. Якщо — ні, тоді треба запрошувати іноземця. Григорчукові радив би залишатися в Одесі. Тут він прогресує, тут його розуміють. Тут він може затвердитися так, як Маркевич у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Григорчук в Одесі може повторити харківський шлях Маркевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути