вівторок, 21 грудня 2010 05:00

Говорову і Зевіній треба якомога швидше виїздити до США

Автор: фото: REUTERS
  Андрій Говоров (крайній праворуч) на призовому п’єдесталі після 50-метрівки батерфляєм, де він посів друге місце. У центрі чемпіон — Альберт Субіратс з Венесуели. Німець Штеффен Дайблер здобув ”бронзу”
Андрій Говоров (крайній праворуч) на призовому п’єдесталі після 50-метрівки батерфляєм, де він посів друге місце. У центрі чемпіон — Альберт Субіратс з Венесуели. Німець Штеффен Дайблер здобув ”бронзу”

В Об'єднаних Арабських Еміратах завершився чемпіонат світу з плавання у 25-метровому басейні. Україну представляли четверо спортсменів. Один з них, 18-річний Андрій Говоров, здобув "срібло" на дистанції 50 м батерфляєм.

Чемпіонат Україна розпочала невдало. Три найнесподіваніші в медальному аспекті дисципліни, де нагороди розігрували у два стартові дні турніру, завершилися для нас нічим. 16-річна Дарина Зевіна із 10-м результатом не пробилася до фіналу на дистанції, на якій недавно здобула "золото" чемпіонату Європи в голландському Ейндховені. Стометрівку на спині Дарина проплила за 58,58 с, тоді як її особистий рекорд — 57,57.

Зате на 200-метрівці на спині Зевіна виглядала переконливо. Кваліфікацію вона пройшла із четвертим часом — 4.04,62. У фіналі Дарина не надто добре стартувала, але поступово приблизилася до лідерського тріо і на першій половині дистанції навіть була третьою. Але після останнього повороту українка досить відчутно програвала лідерському тріо — француженка Алексьєн Кастель, американка Мелісса Френклін та китаянка Янсін Жоу.

Зевіна втримала четверту позицію, а її час 2.03,61 став новим рекордом України.

26-річний Ігор Борисик змагання на коронній стометрівці брасом розпочинав у якості чинного чемпіона світу. Втім через травму спини Ігор не зміг набрати оптимальної форми. Зі скромним результатом 59,04 у кваліфікації недавній лідер української збірної був лише 19-м і не вийшов навіть до півфіналу.

Нічого не показав на чемпіонаті 17-річний Сергій Фролов.

18-річний Андрій Говоров, недавно здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи. Також він встановив національні рекорди. На 50 м кролем Говоров з результатом 21,36 на 19 сотих секунди покращив рекорд Олександра Волинця, який протримався вісім років. "Срібло" на 50-метрівці батерфляєм Андрієві принесло ще одне найвище національне досягнення — 22,74. Це на 12 сотих краще за попередній рекорд, що приніс "срібло" Сергієві Брусу на Чемпіонаті світу-2008.

У Дубаї на 50-метрівці батерфляєм у кваліфікації та півфіналі Андрій плив гірше, ніж в Ейндховені. В обох випадках був сьомим з показниками 23,05 та 22,93. Зате у фіналі Андрій ув'язався у суперечку за перемогу із самого старту, а на фініші програв дотик венесуельцю Альберту Субіратсу і вперше в кар'єрі став призером чемпіонату світу. У секундному еквіваленті "срібний" час українця — 22,43. Переможцю він програв лише 3 сотих, а бронзового призера, чинного чемпіона Європи Штеффена Дайблера, випередив на 1 соту секунди.

— Андрій — надзвичайно обдарований хлопець, — каже колишній плавець Олександр Волинець, 36 років. — Прогрес у його результатах вражає. Говорову треба багато працювати. Гадаю, щоб його результати зростали, Андрієві та його батькам треба якомога швидше шукати можливості й виїздити до США. Там кращі умови й передові методики підготовки плавців. Те саме можу сказати й стосовно Зевіної.

Зараз ви читаєте новину «Говорову і Зевіній треба якомога швидше виїздити до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути