Ексклюзиви
четвер, 15 січня 2009 18:17

Гоменюк перейшов із "Таврії" до "Дніпра"

Автор: фото: УНІАН
  Торік Володимир Гоменюк дебютував у складі збірної України. Під час виступів за ”Таврію” його називали ”кримським Руні”
Торік Володимир Гоменюк дебютував у складі збірної України. Під час виступів за ”Таврію” його називали ”кримським Руні”

Фінансова криза позначилася на активності українських футбольних клубів прем"єр-ліги під час міжсезоння. Гучних трансферів майже немає.

Лідер чемпіонату київське "Динамо" купило у "Ворскли" атакувального півзахисника Сергія Кравченка, а в мелітопольського "Олкома" — Костянтина Дудченка. Потрібне посилення на позицію лівого й центрального захисника.

"Металіст" придбав центрального оборонця Андрія Березовчука, аргентинського опорника Асеведо та флангового півзахисника Дениса Олійника. Залишили команду захисник Бабич, півзахисник Олександр Трішович та форварди Зезе й Руслан Фомін.

— Думаю, харків"янам треба взяти ще когось у напад, бо за відсутності Фоміна та Зезе нікому скласти конкуренцію Джексонові Коельйо та Марко Девічу, — розповідає "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 77 років. — Хоча ясно, що взимку "Металіст" посилився найбільш якісно. Поки що.

Донецький "Металург" придбав у одеського "Чорноморця" півоборонця Володимира Коритька, а в сербського "Партизана" — атакувального півзахисника Лазіча. З утратою Березовчука є проблеми в центрі оборони. Не завадив би ще й форвард.

Полтавська "Ворскла" на місце Кравченка взяла Костянтина Ярошенка з маріупольського "Іллічівця".

— Павлов (головний тренер "Ворскли. — "ГПУ") укомплектований нормально, — каже Заяєв. — Йому б ще швидкісного форварда в пару до "стовпа" Сачка.

Донецький "Шахтар" за 6 млн євро продав до французького "Марселя" нападаючого Брандау. Гірники повернули з оренди "Манчестер Сіті" Нері Кастільйо, який може діяти під нападаючими, та форварда Фоміна. Не вирішена проблема опорного півзахисника, не знайдена оптимальна пара центральних оборонців.

Запорізький "Металург" утратив центрального оборонця Артема Челядинського й шукає людей на цю позицію.

"Дніпро" купив у "Таврії" форварда Володимира Гоменюка. Утратив опорника Максима Пашаєва — він загинув майже місяць тому. Команді потрібен центральний захисник.

— Безсонову перш за все треба навести лад у команді, спокійно працювати, — каже експерт. — Команді, крім захисника, зовсім не обов"язково когось докуповувати. Головне — щоб виконавці реалізували потенціал, який у них є. Поки що ні аргентинець Феррейра, ні росіянин Гусєв на рівні не заграли.

Луганська "Зоря" поки що придбань не здійснила. Клуб веде пошуки флангового півзахисника, форварда й центрального захисника.

Одеському "Чорноморцеві" після втрати півзахисників Володимира Коритька та Андрія Корнєва, форварда Олега Венглинського потрібно шукати виконавців на ці позиції. Можливо, клуб поповнить півоборонець Адріан Пуканич, який належить "Шахтареві".

Львівські "Карпати" ведуть пошуки оборонців — як у центр, так і на фланги. У команді три новачки: сербський захисник Неманья Тубич, півоборонець Тьєррі Ісієму з Габону та бразильський форвард Родріґо Сілва.

"Кривбас" узяв на перегляд опорника "Дніпра" Олега Шелаєва. Команді потрібен голкіпер. Цю вакансію може закрити ще один дніпропетровець — Максим Старцев. Захисник Олег Котелюх і півзахисник Патрік Ібанда залишили клуб.

Київський "Арсенал" можуть посилити гравці "Дніпра" — захисник Богдан Шершун та півзахисник Ролан Гусєв.

Сімферопольській "Таврії" після втрати Гоменюка потрібен форвард. Тому кримський клуб, крім Корнєва, підписав ще нападаючого сімферопольського "Ігросервісу" Матвія Бобаля.

Маріупольський "Іллічівець" залишили Ярошенко та форвард Павло Ксенз.

Клуб "Львів" шукає захисників. Можливо, його лави поповнить колишній гравець київського "Динамо" Сергій Федоров. Не виключена поява білоруського півзахисника Валентина Белькевича.

У "Харкові" на перегляді перебувають два гравці з "Олександрії" — півзахисник Максим Сирота та форвард Антон Лисюк.

Зараз ви читаєте новину «Гоменюк перейшов із "Таврії" до "Дніпра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути