пʼятниця, 09 січня 2009 16:20

Рік тому Михайличенко очолив збірну України

11 січня 2008 року футбольна збірна України отримала нового, восьмого за ліком, головного тренера Олексія Михайличенка, 45 років. Торік під керівництвом найкращого футболіста СРСР-1988 національна команда провела дев"ять матчів — шість офіційних і три товариські. Переміг Михайличенко шість разів (Сербію, Швецію, Польщу, Білорусь, Казахстан, Норвегію), двічі зіграв унічию (Кіпр, Хорватія) та програв Нідерландам.

— Серйозні висновки щодо якості роботи Михайличенка в збірній можна буде робити тільки наприкінці цього року, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 77 років. — Тоді, коли закінчиться відбір на Кубок світу-2010. Поки що Михайличенко робить все, що повинен — рівно йде в кваліфікаційному турнірі. Допомогли йому і товариські матчі — після травневого розгрому від голландців Олексій зрозумів, що міняти треба не одного-двох виконавців, а навіть командні блоки. Тому і почав уводити до складу Кравченка, П"ятова, Голайдо, Гоменюка, Ярмаша, Селезньова. Правда, коли настала черга офіційних матчів, Михайличенко став менше ризикувати і кадрово, і з тактичної точки зору. У грі України Михайличенка мало що змінилося — обережні дії, від оборони. Це правильно, бо наступний поєдинок — ключовий, проти Англії. А з нею у відкритий футбол не пограєш.

Як стало відомо "ГПУ", відзначати річницю призначення на нову посаду Олексій Олександрович не планує.

— Подумаєш — рік! Та і святкувати ще немає чого, — сказав нам один із друзів тренера.

Зараз ви читаєте новину «Рік тому Михайличенко очолив збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути