пʼятниця, 03 червня 2011 03:00

Газзаєв розвалив "Динамо"

Завершився футбольний чемпіонат України. Оцінку виступу кожної з команд для "ГПУ" дає заслужений тренер України Олександр Іщенко, 56 років.

"Шахтар"

Стилістично гра не змінилася — вона спрямована на атаку. Яскравіші командні дії пов'язані з прогресом бразильських футболістів — Вілліана насамперед. Дуже мудро діє Фернандіньйо, відзначив би також Луїса Адріано, Ракицького та П'ятова.

"Динамо"

Попередній тренер Валерій Газзаєв розвалив команду. Малюнок гри був відсутній. Юрій Сьомін мав мало часу, аби кардинально щось змінити, — тільки форсував підготовку до сезону, що далося взнаки на його початку, коли команда бігла. Гравцям бракує відповідальності — забувають, за який клуб вони виступають. Треба посилити позицію форварда та взяти фахового півзахисника. Найкращий — форвард Андрій Ярмоленко.

"Металіст"

Команду спіткали травми, тому не виключено, що треба переглянути методику тренувального процесу. Ігрові проблеми — невміння грати першим номером та недотримання тактичної дисципліни, деякі гравці не відпрацьовують в обороні. Найкращий — крайній форвард Денис Олійник.

"Дніпро"

Команда почала цікавіше грати в атаці, але проблеми в обороні переважають. Не думаю, що її слід зміцнювати кількісно — загалом "дніпряни" укомплектовані. Треба знайти ігровий баланс. Найкращий — опорник Руслан Ротань.

"Карпати"

Функціонально чудово готова команда, непогано організована гра в атаці. Але класу футболістів не вистачає, щоб вирішувати серйозніші завдання. Найкращий — півзахисник Євген Голодюк.

"Ворскла"

Потрапили до єврокубків завдяки тренерському таланту Миколи Павлова. Романа Безуса та Артема Громова почали використовувати на позиції "під нападаючим", що зробило гру комбінаційнішою. Раніше були вертикальні передачі, тепер від них майже відмовилися. Найкращий — правий півзахисник Денис Кулаков.

"Таврія"

Три тренери змінилися за сезон — це ненормально. Проблеми організаційного характеру. На полі демонстрували бойовитість, не більше. Найкращий — форвард Лакі Ідахор.

"Металург" Донецьк

Команда — неначе таємниця за сімома замками. Тому коментувати тут нічого.

"Арсенал"

Ставити тренером Юрія Бакалова було ризиковано. У команді достатньо відомих гравців — Шацьких, Гусєв, Закарлюка. Тренерові не завжди вистачало авторитету, щоби поставити їх на місце, ефективніше використати можливості цього складу. Бракувало свіжості в діях. Найкращий — півзахисник Андрій Богданов.

"Оболонь"

Успішний сезон. Не надто яскрава гра компенсувалася бійцівськими якостями — тренер як слід налаштовував футболістів на матчі. Найкращий — центральний захисник Євген Лозинський.

"Волинь"

Команда тренера — Віталія Кварцяного. Найкращий — форвард Олександр Піщур.

"Зоря"

Є кілька цікавих виконавців — півзахисник Максим Білий, форвард  Руслан Фомін. Не могли грати на луганському стадіоні, кочували, тому результат незадовільний. Серйозні проблеми були в обороні, якщо не грав Володимир Єзерський, найкращий футболіст команди.

"Кривбас"

Команда не реалізовувала створених моментів, потрапила у психологічну яму. Звідси й проблеми. У гравців притупилося відчуття відповідальності за результат, інколи їхні дії були незрозумілими — ну як пояснити вилучення Іващенка в полтавському матчі? Найкращого не бачу.

"Іллічівець"

Результат прийшов, коли на поле почали виходити більш вікові гравці. Завдяки досвіду вигравали потрібні матчі. Найкращий — півзахисник Адріан Пуканич.

"Севастополь"

Переоцінили себе після успішного старту. Новий тренер — Ангел Червенков — нічого нового у гру команди не вніс. Та й що можна зробити, якщо Дуляй із Левандовським половину матчів відходили полем. Найкращий — півзахисник Сергій Ференчак.

"Металург" Запоріжжя

Команда не заслужила вильоту до першої ліги. Керівники — цілком. Найкращі — півзахисник Євген Пісоцький та бразильський форвард Жуніор.

Зараз ви читаєте новину «Газзаєв розвалив "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути