середа, 23 вересня 2009 17:27

Футболісти "Зорі" настрайкували собі на зарплату

Обіцянка футболістів луганської "Зорі", які минулого тижня погрожували не вийти на поле через борги по зарплаті, швидше насмішила, ніж збентежила. Бо ж якщо працівниками оголошується страйк, прийнято називати його причини в повному обсязі. Також бажано показати, хто і яким чином постраждає в разі початку обіцяного страйку.

Нічого подібного в Луганську не було. Вигляд "беззарплатних" футболістів, а головне висунуті ними вимоги, аж ніяк не викликали бажання допомогти їхнім голодним дітям. Аби таке бажання виникло, слід було назвати розмір невиплаченої гравцям зарплатні. Аби народ зрозумів, що футболістам і справді не до тренувань. Може, тоді б і скинулися для них на перший час ті кілька тисяч глядачів, які ще ходять у Луганську на футбол. Ясна річ, що жодна сума не була названа. І ось чому.

Торік екс-футболіст київського "Арсеналу" Сергій Мізін подав до свого колишнього клубу судовий позов із приводу невиконання умов контракту. Суд вирішив суперечку на користь футболіста, заодно назвавши суму в 50 тисяч гривень на місяць, яку мав одержувати Мізін за умовами договору з клубом. Є інформація, що зарплатня окремих гравців луганської "Зорі" вдвічі більша за "розсекречену" судом зарплату колишнього гравця київського "Арсеналу". Але позовів до суду вони чомусь не подають. Можете собі уявити реакцію луганських уболівальників, якби був названий розмір зарплат, на які претендують гравці вічного аутсайдера футбольного чемпіонату?

Позовів до суду гравці чомусь не подають

Власне, страйкували футболісти не заради співчуття любителів футболу. Вони просто оприлюднили факт того, що іще одна команда залишилася без засобів для існування. Досить швидко фінансування знайшлося — безіменні благодійники заплатили хлопцям гроші, і "Зоря", так само як свого часу "Кривбас" та "Арсенал", продовжила виступи на футбольному полі. Про те, хто саме простягнув руку допомоги "голодним" футболістам, який був розмір цієї допомоги, і як ця допомога була офіційно оформлена, повідомлено не було. Сказали щось про допомогу політичної партії, але ж партія грошей не заробляє. Її теж хтось фінансує, як казав 2000 року Леонід Кучма.

Думаю, що футболісти, які приїхали грати за "Зорю" із різних міст України, а також з екзотичних країн, і надалі мовчатимуть про свої матеріальні статки. А цікаво було б довідатися, хто саме їм тепер платить гроші й чим вони за ці гроші будуть віддячувати. Навряд чи скромним "інвесторам" потрібно, аби албанський легіонер "Зорі" Парит Джихані агітував за якусь партію на виборах. Тоді навіщо стільки грошей платити? Може ми про це колись і дізнаємося. А поки що в луганській "Зорі" знову все тихо. До наступного "страйку"?

Зараз ви читаєте новину «Футболісти "Зорі" настрайкували собі на зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути