середа, 04 квітня 2012 05:30

Французька фігуристка виграла чемпіонат світу зі зламаним носом

Автор: фото: REUTERS
  Наталі Пешала та Фабіан Бурза, французька пара, виконує довільну програму. Кажуть, їм складно було кататися через оплески глядачів
Наталі Пешала та Фабіан Бурза, французька пара, виконує довільну програму. Кажуть, їм складно було кататися через оплески глядачів

У Ніцці, Франція, завершився чемпіонат світу з фігурного катання. Перший комплект нагород розіграли танцювальні дуети. Протягом усього олімпійського циклу за золоті медалі у цій дисципліні змагаються канадці Теєса Вірчу/Скотт Мойр і американці Меріл Девіс/Чарлі Вайт. Цьогорічна першість не стала винятком. Вірчу і Мойр повернули собі титул чемпіонів, а їхні товариші по тренувальній групі стали другими.

Проте головна увага в змаганнях танцювальних дуетів була прикута до французів Наталі Пешала і Фабіана Бурза. На минулорічному чемпіонаті падіння у довільному танці позбавило їх "бронзи". Цьогоріч іще до початку змагань теж стався неприємний випадок. На тренуванні під час виконання одного з елементів Бурза зламав носа своїй партнерці. Проте на лід вони все ж вийшли.

Французи чудово виступили у короткому танці й програвали лідерам 3 бали. Глядачі настільки бурхливо підтримували фігуристів, що перекрикували диктора на арені та музику. Після виступу Наталі й Фабіан говорили, що кататися їм було надзвичайно складно. Але не через зламаний ніс. Це було останнє, про що думала фігуристка. Через оплески спортсмени майже не чули музику, тому важко було потрапляти в такт.

Із психологічним навантаженням Пешала і Бурза впоралися, чисто відкатали свій довільний танець і здобули "бронзу". Вищі позиції судді поки що не готові віддавати нікому, крім північноамериканців. Українці Шивон Хікін-Кеннеді та Дмитро Дунь стали в пару лише у червні. У Ніцці вони стали 15-ми й уникли кваліфікації на наступний рік.

У змаганнях спортивних пар "золото" розігрували європейці. Німці Альона Савченко і Робін Шолкови стали чотириразовими чемпіонами світу. Росіяни Тетяна Волосожар і Максим Траньков упали на тодесі в короткій програмі й після неї були лише восьмими. Проте довільну вони виграли та піднялися на другу сходинку. Третіми були юні японці Нарумі Такахаші та Мервін Тран.

У жінок уперше з 2005 року чемпіонат світу виграла європейка. Італійка Кароліна Костнер залишила позаду росіянку Альону Леонову та японку Акіко Сузукі.

Дебютантка світових першостей українка Наталія Попова легко подолала кваліфікацію і вийшла у довільну програму. У технічному плані до Наталії складно було присікатися. Проте за компоненти вона отримала менше, ніж на те сподівалася. Рейтинг і невелика кількість стартів поки що заважають учениці Віктора Петренка мати більше. Проте Попова головне завдання виконала. Її 17-те місце дозволить наступного року розпочинати змагання відразу з короткої програми.

Не зміг потрапити до числа 18 українець Дмитро Ігнатенко. Фігуриста підвели компоненти. Суддівська оцінка в Дмитра була найнижчою серед усіх учасників короткої програми і відкинула його на 28-му сходинку. Зі стрибками і технічними елементами він упорався чудово. І це при тому, що за два дні до першості лежав із температурою 39,5.

Титул чемпіона світу в чоловічому одиночному катанні захистив канадець Патрік Чан. У довільній програмі він упав при заході на стрибок і залишився без елемента. Проте судді поставили йому надзвичайно високі оцінки. Французька публіка нагородила їх за це осудливим свистом. "Срібло" та "бронза" в японців Дайсуке Такахаші й дебютанта Юзуру Ханью.

Зараз ви читаєте новину «Французька фігуристка виграла чемпіонат світу зі зламаним носом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути