Ексклюзиви
пʼятниця, 08 січня 2016 06:45

Французи й іспанці мають зіграти в фіналі Євро-2016

 

Користувачі сайта gazeta.ua серед спортивних подій 2016-го найбільше очікують на фінальну частину чемпіонату Європи з футболу. Вона відбудеться у Франції з 10 червня по 10 липня. У турнірі гратиме націо­нальна команда України. Всі матчі групового турніру проведемо в червні. 12-го — проти Німеччини, 16-го — проти Північної Ірландії, 21-го — проти Польщі. Завдання — вийти з групи. Найкраще — з другого місця, випередивши поляків.

А як на сьогодні можна оцінити шанси команд-учасниць?

Лінія 1 — Франція, Іспанія, Німеччина

Господарі турніру — претендент номер один на перемогу. У французів немає слабких місць у складі — хіба що центр захисту та форвард, якщо не буде Бензема. Досвідчений тренер і вміння впоратися з тиском на домашніх турнірах. Євро-1984 й Кубок світу-1998 французи виграли, коли турніри відбувалися на їхній батьківщині.

Іспанці — найбагатша кадрово команда Європи. Вони вже подолали спад 2014 року й готові до нових перемог. Можливо, не найсильніший тренер, але вміє перемагати.

Німеччина — чинний чемпіон світу. Традиційний фаворит. Сильний тренер, але склад не збалансований. Є проблеми в захисті, бракує форварда. Відчуватиметься відсутність оборонця Лама, вже не такий міцний ключовий півзахисник Швайнштайгер.

Лінія 2 — Бельгія, Англія

На Кубку світу-2014 Бельгія дійшла до чвертьфіналу. Було помітно, що в коман­ди є величезний потенціал, який вона має реалізувати на чемпіонаті Європи. Якщо у Франції підопічні Марка Вільмотса не потраплять до півфіналу — це буде невдалим результатом. Надзвичайно яскрава за іменами команда. Щоправда, найкращий гравець Еден Азар проводить поганий сезон і тренер на Кубку світу не переконав, що вміє впливати на гру.

Англійці на Кубку світу-2014 не вийшли з групи. Але загалом зіграли цікавіше, ніж 2010-го, коли потрапили до 1/8 фіналу.

У відбірковому турнірі виграли всі десять матчів. Мають кілька цікавих гравців у півзахисті, міцного тренера. Нарешті можуть дійти до півфіналу. Вперше за 20 років.

Лінія 3 — Італія, Португалія, Хорватія

Нікого не здивує участь цих команд у чвертьфінальних матчах. Але сумнівно, що пройдуть далі.

Лінія 4 — Україна, Польща, Швейцарія, Словаччина, Росія, Чехія, Швеція, Австрія, Ісландія, Туреччина

Претенденти на участь у 1/8 фіналу. Чвертьфінал для кожної стане успіхом.

Лінія 5 — Румунія, Уельс, Північна Ірландія, Ірландія, Угорщина, Албанія

Аутсайдери. Хоча хтось із цих команд неодмінно "вистрелить" і може зіграти навіть у 1/4. Найбільше шансів — в Уельсу й Ірландії.

Зараз ви читаєте новину «Французи й іспанці мають зіграти в фіналі Євро-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути